No to albo ktoś kupił polskie auto za granicą :-) , albo historiapojazdu.gov.pl się myśli że karta pojazdu wydana w 2003 roku.
Tak czy inaczej dzięki za sugestię co do elektryki.
Printable View
No to albo ktoś kupił polskie auto za granicą :-) , albo historiapojazdu.gov.pl się myśli że karta pojazdu wydana w 2003 roku.
Tak czy inaczej dzięki za sugestię co do elektryki.
Sam myślałem, że to salon PL Ale zostałem poinformowany przez sprzedającego ( nie właściciela), że z Niemiec :)
Ja tam widze w historii pojazdu ze od poczatku byl zarejestrowany w Polsce:
07.2003 pierwsza rejestracja w Polsce
11.2003-12.2005 firma woj. wielkopolskie
12.2005-05.2012 osoba fizyczna woj. dolnośląskie
od 05.2012 osoba fizyczna woj. małopolskie
W 2012 roku były posty na forum, ze ta Alfa jest na sprzedaż ;)
Hmm, tak mi powiedział " pośrednik" ale nie widziałem papierów. Pytałem po polsku czy polski salon. Dostałem odpowiedź że z Niemiec. W takim razie możliwe że salonPL. To paradoksalnie tłumaczy rzeźbiarstwo w elektryce :) A rzeźba jest ;)
Z tymi gadaniem o rzeźbie w elektryce to bym się hamował. Nie jest to chyba w 100% potwierdzona informacja, a można narobić syfu właścicielowi.
Co do historii pojazdu ze strony gov - najbardziej niepokojący jest fakt, że samochód nie miał przeglądu od 12.2011 do 08.2013, czyli prawie 2 lata. U mnie Gtv była zazwyczaj autem na weekendy, więc zdarzało mi się spóźnić z przeglądem nawet i pół roku, ale prawie 2 lata oznacza że auto po prostu gdzieś stało.
Generalnie auto fajne na pierwszy rzut oka. Drzwi kierowcy jakby się miały rozlecieć takie rozklekotane. Auto zakonserwowane ale jeździło w zimie i felgi oraz zaciski do renowacji i malowania. Komora silnika wygląda jak to po soli u nas- wszystko zaśniedziałe i rdza. Termostat był do wymiany- silnik nie dogrzewał.
Podobno właściciel dużo rzeczy porobił typu zawieszenie, hamulce. Gdybym go kupował pojechałbym go prześwietlić. Nie chcę nikogo zniechęcić. Sam byłem nim zainteresowany:) Daje Wam info na co zwracać uwagę. Potem podziękujecie, mam nadzieję ;) O rzeźbie na priv:)
P.S: Teraz skojarzyłem, że w 2011r była na allegro czarna GTV z salonu PL za 21000. To może być ta.