Reset kompa.Później łapie błąd znowuCytat:
Napisał thing
Czujnik lubi walić fochyCytat:
Napisał laska
Jerry ten but to też mi się kojarzy z otwartą maską ale sprawdzę u siebie
Printable View
Reset kompa.Później łapie błąd znowuCytat:
Napisał thing
Czujnik lubi walić fochyCytat:
Napisał laska
Jerry ten but to też mi się kojarzy z otwartą maską ale sprawdzę u siebie
Ten "but" to otwarcie tylnej klapy. Ale tej kontrolki 120 km/h to nie widziałem hymmm. Wkładałeś tam może żarówkę i sprawdzałeś czy się zapala ?
wyjmował ktoś z was dmuchawe? Dużo z tym roboty?
Buczy mi przy większych obrotach, chce zobaczyc co tam sie dzieje
Może z pół godziny mi to zajęło.Bez żadnego wcześniejszego rekonesansu.Odkręcasz jeden wkręt(nie wiem czy to fabryczne rozwiązanie)i przekręcasz w prawo.Najgorsza jest niewygodna pozycja aby tam dotrzeć.
Więc tak.Zapakowałem żarówkę w tego buta.Otworzyłem bagażnik i nic się nie działo natomiast jak włozyłem żarówkę w te 120 km/h to paliła się cały czas po przekręceniu kluczyka.Flay mi powiedział ze to jest od instalacji haka co by nie przegiąć chyba z prędkością mając zaczepioną przyczepkę:)
A tak wygląda moja decha.
No więc wszystko się wyjaśniło.Moje zegary wyglądają tak samo.Ktoś pytał nawet czy nie ma sygnalizacji otwarcia klapy i chciał ją umieścić na panelu otwartych drzwi.Zapala się pewnie razem z lampką w bagażniku,którą mam popsutą.
Jerry nie rozumiem tego.
http://www.forum.alfaholicy.org/145_...55_2_5_v6.html
tu znalazłem coś o nie oznaczonej kontrolce ale wątek się urwał i nie wiem o co cho:(
Rzeczywiście niejasno to opisałem.
Chodziło mi o to,że ta kontrolka otwarcia klapy bagażnika która znajduje się w zegarach(but),zapala się razem z lampką w bagażniku.Znaczy się mają wspólny czujnik.
Właśnie ten czujnik ma wpływ na zapalenie się tej kontrolki, nic innego nie spowoduje jej zapalenie(chodzi tu o kontrolkę oleju na zegarach)