Dlatego wtedy jesteś w stanie się bez problemu sensownie i logicznie "wybronić" w przeciwieństwie do wyżej omawianego przypadku.
Printable View
Przecież grubszy lakier na jednym elemencie to zło!
No przecież tak. Przyjdzie taki lamus w rurkach, z czujnikiem lakieru, zmierzy nawet nie bardzo będzie wiedział co i zażąda obniżki ceny o 5 tys. zł, bo "powypadkowy".
Ode mnie dostanie najwyżej kopa w d...., więc wolę sobie tego sobie, a przede wszystkim jemu oszczędzić.
Widzę, że temat niewiadomej szkody wypadkowej jest porównywany z zamalowaną rysą... Ktoś tu popłynął i niepotrzebnie się nakręca, a tak naprawdę chodziło o coś innego. Szkoda strzępić klawiaturę na dalsze tłumaczenia czytania ze zrozumieniem.
Prawda ale nie zmienia to faktu że na tym Forum nie koniecznie mówiąc naszym jeżdzą same perełeczki:)
Jeśli to możliwe, bardzo proszę o sprawdzenie dwóch numerów VIN:
ZAR94000007130937
ZAR94000007154221
Po ośmiu latach obecności na forum (dużo czytam, mało piszę) przyszedł czas na pożegnanie z wątkiem giulietta - trochę smutno się żegnać szczególnie z tą, którą możecie obejrzeć wystawioną https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...tml#207bc9be4c
Jest jednak i trochę radości bowiem od 15 lipca przesiadam się do wątku giulia.
Witam. Planuję zakup swojej pierwszej alfy. Sprowadzana z Francji, 2012 r., przebieg 170 k , 2.0 JTDM TCT automat. Samochód wygląda ok, ale to będzie mój pierwszy zakup (budżet 30k i z naciskiem na automat). Czy znajdę tutaj konkretne tematy np usterek Giulietty po takim większym przebiegu 150-200k, czy muszę szukać w różnych tematach? Ogólnie Giulietty z takim przebiegiem i takim silnikiem z automatem to nie jest ryzykowny zakup ?:D Po wstępnym przeglądnięciu forum i googlowaniu nie widzę jakichś poważniejszych skarg.
Jakich poważniejszych usterek mogę się spodziewać przy następnych 50-80 k km ? I na co zwrócić szczególną uwagę przy oględzinach ? Czy lepiej trochę więcej oszczędzić/poczekać na lepszą ofertę w automacie ?
Mógłby ktoś odczytać mi czy lub ile miała szkód / przebieg . Proszę o pomoc. Nr VIN: ZAR94000007110000