Stawiam że po calych sprawach updatowo-kalibracyjnych powinni mechanicznie ustawic lampy na przyzadzie o czym zapomnieli
Printable View
Stawiam że po calych sprawach updatowo-kalibracyjnych powinni mechanicznie ustawic lampy na przyzadzie o czym zapomnieli
Ja miałem fabrycznie trochę za wysoko ustawione i też mi migali, zwłaszcza przy gorszych warunkach deszcz/śnieg.
Przy przeglądzie prosiłem o regulację i już jest ok.
Również dostałem info z FCA w sprawie kalibracji reflektorów - przy umawianiu się do serwisu, poinformowali, że mój egzemplarz (produkcja 2021 XII) łapie się na potencjalny wyciek z tylnej szyby i zalanie wzmacniacza/subów.
Natomiast - co ciekawe - ASO "samo z siebie" poinformowało o akcji serwisowej związanej z upgradem systemu multimedialnego - co zdziwiło mnie trochę (tak sami z siebie? ;) ) - bo to jednak lekki wstyd, żeby w grudniu 2021 wypuszczać z samochody z wersją niższą niż 127. ;)
Już się zbierałem do zrobienia tego samemu, ale zawsze lepiej jak to zrobi ASO - czas/tańczenie przy tym (ściąganie softu i instalacja) + gwarancja jakby coś (ale tutaj chyba ryzyka nie ma) to dla takiego lenia jak ja robi róźnicę. :)
A jak chciałeś to sam zrobić?
Tak tylko z ciekawości żeby wiedzieć bo mi to też już zrobili przy okazji świateł - nic się nie zmieniło.
Masz o tym cały wątek na alfaowner:
https://www.alfaowner.com/threads/ho...dates.1185573/
Dzięki.
Niby łatwe ale faktycznie nie można chyba wykluczyć problemów (np przy wystąpieniu konfliktu ze z nieaktualizowanymi modułami jak to wskazują przy starszej wersji).
Na gwarancji szkoda zachodu. Update świateł i infotainmentu zajął w serwisie około godziny dwadzieścia od wejścia do wyjścia (ponoć dość szybko serwery FCA akurat działały).
Wgrali wersję 132?
Wysłane z mojego Pixel 4a przy użyciu Tapatalka
Właśnie nie wiem bo było 132 i jest 132 a mówili, że coś wgrywają. Niestety nie jestem pewien czy zmieniły się cyferki za 132 czy nie. Ale też to była inwencja serwisu żeby robić ten update a nie moja, pojechałem tam dla świateł a to wyszło przy okazji jak zalogowali mój VIN do systemu.
Wersję moesz sprawdzić gdzieś w menu systemowym. Ogólnie dostępna w sieci to 132.000.003.
Wiem, że mogę sprawdzić ale nie wiem jaka była wcześniej poza tym, że też 132.