Ile obecnie trzeba czekać na auto zamówione z Włoch?
Printable View
Ile obecnie trzeba czekać na auto zamówione z Włoch?
Panowie, dzisiaj zauważyłem taką reklamę Alfa w abonamencie. Trochę ten limit kilometrów mały, 10 tys rocznie?
Załącznik 272692
Kilometry można sobie zmienić na 20 albo 30k (nie bez wpływu na cenę).
Pełny serwis to pakiet silver = +300zł (ale to opłacalna opcja, bo w tańszej jest tylko OC).
Na dole strony jest drobny druczkiem.
Generalnie wynajmy są teraz dość opłacalne vs krótkoterminowy leasing bez wykupu (więc nie dla mnie), ale:
- to może (a więc pewnie jest) rocznik 2019 którego akurat w tym wyposażeniu jest kupa na stokach i prostym zabiegiem nie-stokowe wyposażenie może powodować re-kalkulację raty o +1000zł
- uwaga na warunki rekalkulacji raty LEASYS - to jest decyzja finansującego. O ile przez rok można być spokojnym o stopy %, to później już raczej nie. Nie dotarłem czy tam jest WIBOR + (=stała marża) czy wibor * (= marża jako mnożnik wibor-u, a to finansowe samobójstwo). Poza tym uznaniowość tylko w górę już an forum się żalili, że -3% WIBOR nie spowodowało u nich obniżki.
Kończy się może komuś 2-letni wynajem w Leasplanie na początku przyszłego roku>? Jeśli tak, to dostaliście ofertę odkupu lub przedłużenia na kolejne okresy? Jeśli dostaliście ofertę przedłużenia wynajmu na kolejny rok, to czy na takich samych warunkach i kosztach?
Mnie najem kończy się w maju 2021. Póki co cisza
Ponawiam pytanie, bo z tego co wiem to jest kilku grupowiczów, którym w kwietniu kończy się umowa z Leasplnanem. Dostaliście już ofertę odkupu lub przedłużenia na kolejne okresy? Jeżeli dostaliście ofertę przedłużenia wynajmu na kolejny rok, to czy na takich samych warunkach i kosztach?
Gdy ktoś nie chce pisać publicznie z różnych powodów to proszę o prv.
Ja dostałem w grudniu ofertę na odkup lub przedłużenie na Giulię Veloce 2018 2.0 280KM, przebieg 35k:
- odkup 125k brutto
- przedłużenie 300PLN netto plus do raty vs to co miałem do tej pory :) - Leaseplan argumentuje że wcześniejsze raty były promocyjne ze względu na dofinansowania z FCA bank które było oferowane dealerom w 2018 roku i najwyraźniej teraz ta promocja się skończyła