Krs na prezydęta!!!
Printable View
Krs na prezydęta!!!
Różnica w nowych turbobenzynach ujawnia się jedynie przy spokojnej jeździe przy stałej prędkości. Wtedy 200 konne auto staje się oszczędne , natomiast gdy się depnie i przyciśnie to będzie palić tyle co jego odpowiednik N/A. Jedynie turbo diesle mają w miarę równe spalanie niezależnie od stylu jazdy (w sensie różnica w granicach +50%, a nie jak w benzynie nawet +100%)
No w porównaniu z turbo benzyną to w miarę równe. Ja mam średnie 8l, przy ostrej jeździe skoczy do 12l. W turbobenzynie o podobnej mocy miałbym średnie ok 9-10l a przy ostrej jeździe pod 18l.
Tak samo jak się patrzy na jazdę przy dużych prędkościach. Czy jadę 120, czy 150, czy 180 to spalanie waha się w granicach 7-10l, w turbobenzynie będzie to większa różnica.
Sorry, może nie wyraziłem się jasno. Pisałem akurat o 240 konnym dieslu (w Audi) i 245 konnej benzynie (w BMW).
Ale ogólnie chodzi mi o to, że jeśli mamy turbo benzynę i turbo diesla o porównywalnych mocach to rozstrzał zużycia paliwa będzie większy w przypadku benzyny.
Pytanie, tbi jest na bezpośrednim czy pośrednim wtrysku?
Dzisiaj była awaria u wujka, ale czytałem ze bezpośredni. Podobnie jak 1.9 i 2.2 jts. Na pośrednim jest tylko 1.8 mpi.
„Ciemny lud to kupi”? Nie sądzę...