Andrzejowi chyba chodziło o to ze kontrolka od poziomu oleju (ta na zegarach) ma wspólny czujnik razem z tą kontrolką nad popielniczką.
Printable View
Andrzejowi chyba chodziło o to ze kontrolka od poziomu oleju (ta na zegarach) ma wspólny czujnik razem z tą kontrolką nad popielniczką.
Dwa razy zapaliła mi się ta kontrolka na desce a ta na panelu nie więc chyba nie mają wspólnego czujnika.Kurde nie wiem już co o tym mysleć.Nawalą tych kontrolek a później człowiek zachodzi w głowę co jest co:)
No to kurde jak to w końcu jest??? Ile jest czujników odpowiadających za olej??? Ja u siebie naliczyłem cztery. Jak dotykałem masy to reagowały: (czujniki z przodu koło filtra) temperatura oleju (wskazówka),czerwona kontrolka od cisnienia oleju,poziom oleju(kontrolka między zegarami). I czujnik z tyłu pod kolektorem; reagowała wskazówka od cisnienia. A co z kontrolką nad popielniczką???
Kontrolka oleju na panelu zapala się jak ta na desce świeci dłużej, sprawdziłem to podczas wymiany olej jeżeli natomiast stoję bardzo krzywo autem to nieraz zapali się na desce a po zjechaniu z podjazdu gaśnie.
U mnie jak raz miałem niski poziom to świeciła ta nad popielniczką a ta między zegarami nie... A obydwie są sprawne. Podczas wymiany oleju włączyłem zapłon i wtedy świeciły obydwie....
koledzy jakiej firmy polecacie wahacze do AR 155 ? Tak ,żeby pojeżdzić z rok
Na rok to jakieś najtańsze z neta :), ja jakoś prawie 2 lata temu wkładałem firmy kraft i puki co nic się nie dzieje jakoś około 150zł za sztuke wyszły.
Ja mam w swojej firmy Kager. Zrobiłem na nich jakieś 20 tysięcy i nadal są ok. Kosztowały plus minus 140 zł.
muszę wymienić już ,bo jest coraz gorzej z nimi .Jak wcisnę gaz mocniej , to aż rzuca ją na bok podczas jazdy.