Tak.
Printable View
hej,
wczoraj odebrałem, Giulietta 2.0 JTDM2 170KM, nero etna
Nic nie trzeszczy, biegi wchodzą bardzo dobrze - szczególnie pierwszy bieg.
Bedę na bieżąco informował i pisał wrażenia z jazdy :)
Jest zaje...ie! Aż się nie chce wychodzić z samochodu :)
Gratulacje :)
Ostatnio przestawilem sie na paliwo v-power 95 shell ogolnie nie tankuje juz zwyklej 95 i na "tanszych stacjach"...
co jak co ale zauwazylem duzo spokojniejsza prace silnika... :)
Zniknal mi problem ze sprzeglem ktory mialem...od czasu kiedy leje tylko v power praktycznie nie slychac roznicy gdy auto jest na luzie ze sprzeglem wcisnietym lub bez... nie ma juz tego jeb..ego halasu :)
Moze to moja wina ze wlewalem zwykle 95...nie wiem jakie dokladne zalecenia...
http://www.auto-swiat.pl/1-sila-paliwa
A tę zwykłą 95 tankujesz w Holandii czy w Polsce?
Panowie ja od lat (co najmniej 10-ciu) jeżdżę tylko na paliwie V-power (czasami w sytuacjach podbramkowych statoil lub BP, ale też paliwa premium) i nigdy żadnych problemów spowodowanych niewłaściwym paliwem z silnikiem nie miałem. A wracając do frazy przewodniej tego wątku to własnie mam na budziku ok 10tyskm i następujace spostrzeżenia, dostrzeżone usterki:
-Przy 7 tys km wymieniony został olej oraz wgranie nowego oprogramowania centralki wtrysku (dowiedziałem się również od fachowca z ASO że stary sposób czyli odłączenie akumulatora na minimum 15min w celu resetu parametrów komputera pokładowego i przywrócenia ustawień fabrycznych, działa w Giulietcie i jest wręcz częstokroć zalecany - parę drobiazgów potem trzeba zaprogramować ale to pikuś)
-Wymieniony głośnik BOSE w drzwiach prawych przednich (spalona cewka i brzęczał)
-Skrzynia chodzi bezproblemowo i bezgłośnie - poczatkowe problemy z wrzuceniem I biegu ustapiły
-Poprawiono mocowanie gabek wygłuszających bagażnika (jedna śruba była przepuszczona w złym miejscu wygłuszenia co uniemozliwiało składanie tylnych siedzeń)
-Nic we wnętrzu nie skrzypi, zawieszenie też jest ok.,lakier w stanie idealnym.
-Ostatnio spryskałem uszczelkę tylnej wycieraczki sprajem silikonowym, była zbyt twarda i puszczała kropelki wody w czasie deszczu - zapewnia to jej lepszą szczelność (polecam zabieg)
-Spalanie ustabilizowało się na akceptowalnym (przy moim stylu jazdy) poziomie
95 tankuje-tankowalem w NL :) bo od kilku dni nie wlewam tego
wydaje mi sie ze nie ma roznicy czy to w polsce czy w holandii tak i tak rozrabiaja po swojemu :P
teraz tylko v-power :)
---------- Post added at 17:09 ---------- Previous post was at 17:07 ----------
Ja tak szczerze nie przywiazywalem uwagi to tego... nawet nie chodzilo o cene, nie jestem fachowcem :P
dopiero ostatnio ktos mi powiedzial czy wyczytalem gdzies ze lepiej dla autka szczegolnie nowego.... a jak lepiej dla Julki to sprobowalem i czuje duzo roznice.