Ok tylko jak to sprawdzić? Nie zauważyłem podczas jazdy żeby się wypalał. Może przeoczyłem. Wymienić na początek czujnik ciśnienia? To chyba najtańszy początek...
Printable View
Ok tylko jak to sprawdzić? Nie zauważyłem podczas jazdy żeby się wypalał. Może przeoczyłem. Wymienić na początek czujnik ciśnienia? To chyba najtańszy początek...
Sprawdź wężyku gumowe które idą koło tłumika u mnie 2 były już dziurawe od staroci i temperatury i też sypało błędami po wymianie ich rok czasu spokój.
Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
Po skasowaniu błędy wyjechałem na drogę z włączonym programem. No i po kilkuset metrach pojawił się komunikat STAN FILTRA CZĄSTEK - DO REGENERACJI. Inne parametry chyba ok. Poziom zapchania też mały... co robić...? Wszystko na zdjęciu...
Czujnik różnicy ciśnień 161 mBar...hmmm u mnie 25 pokazuje przy 3000 obrotów, w moim BMW 35 jest podawane jako graniczna wartość dla wolnych obrotów.
Jeśli masz dobry czujnik to po prostu masz zapchany filtr.
Demontaż, chemiczne czyszczenie.
Pytanie jak ta wartość przedstawia się u innych. Po tym co napisałeś wnioskuje, że u mnie jest dużo za wysoka. Tylko mam taką zagwostkę, czy regenerować, czy się pozbyć na wieki problemu. Czytałem dużo i każdy ma argumenty za i przeciw. Tylko ja zastanawiam się czy jak wyczyszczę za powiedzmy 400 - 600 zł to za pół roku czy rok ponownie nie będzie takiej sytuacji. Przy likwidacji jednorazowo 700 i koniec. Sam nie wiem...
Biorąc pod uwagę zamieszanie ekologiczne może się okazać , że diesle pozbawione DPF będą niesprzedawalne.
Miałeś oprogramowanie w dniu zakupu alfy?
Miałem i wszystko było ok. Filtr ok nie zapchany. Nie było żadnych błędów. Myślisz, że to tak prędko będzie z tymi dieslami?
Jaką masz ostatnią średnią wypalań? Co ile DPF był wypalany? Jeśli dobrze pamiętam ECU podaje śr. z 5 ostatnich cykli.
Załączam screen z programu.
Średnia wypaleń wysoka, dystans w stosunku do zapchania też wysoki.
Jaki masz przebieg?