Chyba się starzeje.wynik 2,4 trasa Wodzisław-Bielsko Biała-WodzisławZałącznik 81935
Printable View
Chyba się starzeje.wynik 2,4 trasa Wodzisław-Bielsko Biała-WodzisławZałącznik 81935
Płyn uzupełnij :-)
To żaden wyczyn :)
Ja ostatnio miałem tyle :)
Załącznik 81954
Panowie, sorry za offtop, ale czy każda alfa ma czujnik niskiego poziomu płynu do spryskiwaczy?
Pytam, bo u mnie się skończył i nic nie krzyczał- po prostu leciało powietrze :) Może mam coś skopane?
No dobra... żeby nie było: Ciechanów-Wrocław 6.4 z wypalaniem DPF'a... 90-100 km/h bo to było w dzień zakupu auta i się strasznie wszystkiego bałem :D heheh
W dodatku jechałem w nocy i czułem się jakbym jechał ze 150km/h :D Ale przy wyprzedzaniu nie oszczędzałem :)
Jechałem w nocy, dwie osoby.
Nie była to trasa, lecz normalna droga między miejscowościami czasem przez miasto, kawałek obwodnicą.
Dystans taki jak na foto tj. 152km, po zrobieniu zdjęcia pozostało mi jeszcze ponad 100km do przejechania ;)
Jechałem normalnie spokojnie, większość czasu na 4 biegu, momentami 5. Miejscami były mgły więc nie jechałem szybko, co zresztą widać po spalaniu.
Jeśli wiedziałem że za chwilę będę musiał hamować, noga z gazu i auto samo zwalniało bez używania hamulca :)
Mój rekord to spalanie 4,8l/100km na trasie Dąbrowa Górnicza(centrum) - Kraków(starówka), przez Olkusz. W aucie dwoje dorosłych i dziecko. Ale silnik to 1.9jtdm 120KM... Niestety nie mam zdjęcia na potwierdzenie :(
Mój w 1.9 16v to 4,8 l/100km na trasie Mińsk Mazowiecki-Łódź-Mińsk Mazowiecki. Dodam tylko, że jechałem A2, ale to było za czasów gdy kończyli autostradę po Euro i większość czasu wlokłem się za tirami z prędkością 70-80km/h