o zesz kuźwa :/ a ja to wydłubałem bez rozcinania :/
Printable View
o zesz kuźwa :/ a ja to wydłubałem bez rozcinania :/
Masz 100% prześwitu czy przeszło wiertło i zakończyliście robotę?
100% prześwitu mam. w kwadracie. Bo to odłaziło jak kostka. Wykręciłem czujnik i najpierw wiertłem a później dłubałem prętem. i został w środku taki kwadrat po bokach tylko. Bo nie chciałem zostawiać go całkiem pustego.
Ja za chip zapłaciłem coś około 400 zł, bez hamowni. Auto nadal jeździ, nie stanęło od tamtej pory z powodu awarii, nic się nie rozwaliło, regenerowałem jedynie rozrusznik. Chip tuner mojego samochodu nawet nie widział, oceniał stan po logach. Da się :) Pomiar na hamowni kosztuje 100-150 zł. Więc można zrobić chip tuning taniej i dobrze.
wszyscy robią tak samo pewnie. Jedni tylko inaczej to nazywają. Tak samo jak z tym dpfem-co za róznica czy go rozciąłem i wywaliłem czy go rozwierciłem i wydłubałem. Na moje jeden chu*
I KONIEC TEMATU
Pozdrowionka
Nie lepiej wstawić rurkę z pozycji 19 na rysunku i dpf-a zostawić w spokoju. Już o tym dyskutowaliśmy. Tak dla odświeżenia.
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=147556&stc=1
Zwłaszcza, że koszt tej rurki wg ogólnodostępnego ePer to 60-kilka ojro. Taniej niż chociażby usługa oczyszczenia puchy.
Tak z ciekawości zerknąłem ile u Litwinów nówka dpf ...8000 zł.....masakra :no:
Witam i mam małe pytanie. Czy znacie jakieś konkrety zakład w okolicach Rabki który mógłby usunąć Dpf fizycznie i programowo?