To moja :-) Pisz na priv jak masz jakieś pytania.
Printable View
Nie spodziewam się majonezu za tą cenę ( dochodzi jeszcze akcyza) i zdaję sobie sprawę, że trzeba w nią trochę zainwestować tylko jestem ciekaw ile?
Stąd moje pytanie czy ktoś ją juz oglądał na żywo bo może nie będę musiał jechać i sam oceniać:)
Przebieg mnie nie przeraża bo w te 130 tyś. które są w wiekszości ogłoszeń to ja nie wierzę:)
Pozdrawiam,
Vector
Diesel ZAWSZE będzie się po części zwracał w kosztach paliwa. Benzyna NIGDY, z wyjątkiem 1.8 MPi, którego można zagazować (pomijam fakt, że ten silnik do 159 nadaje się jak pióropusz dla krokodyla). I optymistyczne założenie, że benzynowe jednostki będą mniej problematyczne runie bardzo szybko w gruzach w sytuacji, gdy wystąpią w nich problemy typu naciągnięty łańcuch rozrządu (JTS), turbosprężarka/dwumas (TBi), cokolwiek 3.2 V6 (większość napraw wymaga demontażu jednostki napędowej).
Moim zdaniem nie można tak generalizowac . Bardziej miarodajne byłoby porównanie konkretnych silników np. Tbi vs 2.0jtdm/2.4 jtdm lub 1.9 16v jtdm vs 1.9jts pod kątem kosztu zakupu oraz pod katem czestotliwosci występowania kosztownych napraw . Każdy silnik ma swoje słabości i od wielu czynników zależy czy akurat to nam sie one przytrafi. W benzynach jest ten problem ze każdy jest z innej parafi 1.8 GM , Jtsy, Tbi, 3.2 holdena. JTDmy bazują na tym samym bloku (1.9 i po modyfikacjach 2.0) ,(2.4) od kilkunastu lat i występowanie/koszty poszczegolnych napraw sa bardziej przewidywalne.
witam, oglądał ktoś może?
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C30017889.html
albo ktoś coś wie o tym komisie?
Auta nie oglądałem ale byłem w tym komisie jakieś 4 miesiące temu, jak szukałem Alfy dla siebie. Mieli wtedy piękną 159 SW, która sprzedała się w ciągu kilku dni od wstawienia jej do komisu. Osobiście mogę powiedzieć, że zrobili na mnie dobre wrażenie. Bez problemu dostałem ksero dowodu rejestracyjnego z Holandii z nr VIN, a właściciel nie ukrywał, że maska była lakierowana. Jeżeli pojedziesz, to bez problemu też będziesz mógł zabrać auto do sprawdzenia gdzie tylko będziesz chciał, najbliżej jest ASO Ganinex. Sprawdzałem też wtedy opinie o nich na necie i były pozytywne.
Opinie opiniami, ale jak dla mnie taka cena to zdecydowanie za mało na 159.