Jakbyś chciał to mam tam blisko więc mogę ją pooglądać i popytać :)
Printable View
wit_maj jak byś mógł to bym był Ci bardzo wdzięczny. Mieszkam koło stargardu szczecińskiego i do Katowic mam jakieś 600km a nie chciał bym robić sobie wycieczki. Jeśli auto było by ok to jade:) Oczywiście przed kupnem i tak wjade do jakiegoś serwisu na sprawdzenie. Przebieg wydaje się być oryginalny, tylko ten tłumik jakoś nisko i jakiś pordzewiały hmm... może w wodzie stał?
Mnie szczerze pisząc śmieszą trochę takie stwierdzenia (a jest ich sporo na forum). Tzn., że jak będę chciał sprzedać swoje zadbane i pewne auto za stosunkowo niewielkie pieniądze, to nikt nie powinien kupić bo "za tani"??? A jak dam wygórowaną cenę to będę miał masę klientów???
Jaki tani ??? , doliczyc z 10k na doprowadzenie do porzadku i juz cena normalna :) iswoje pan handlarz musi zarobic wiec spoko :)
Ja mieszkam przy granicy jakies 1 -2 km widze co tu sie sciaga i jak potem to wyglada ... wiekszosc tutaj nawet nie ma pojecia co z aut wychodzi potem :)
Witam
Oglądał może ktoś ? lhttp://otomoto.pl/alfa-romeo-159-die...C29644992.html
ktoś coś może więcej wie o tym komisie?
Będę wdzięczny za opinie
Mnie osobiście trochę dziwi narzekanie na dynamikę 159 jtd 120km...
Alfa nie jeździłem ale jeździłem vectra c z tym silnikiem i dla 90% osób ta moc jest wystarczająca...
Owszem jak się przesiadam z mojej 156 trochę męczy(za lekkie) wspomaganie kierownicy(nie wiem jak w 159 ale chyba są zbliżone) i reakcja na gaz(nie wiem skąd się on beierze :P) Męczy również skrzynia biegów(szczególnie 1, bardzo dziwne przełożenie) która jest identyczna jak w 159 ale dynamika jest przyzwoita zarówno na trasę jak i a nawet szczególnie miasto.
Po prostu jestem zdania że jeżdżenie dynamiczniej niż pozwala ta jednostka po polskich drogach nie ma żadnego logicznego uzasadnienia a o autostradach nie wspominając bo tam to w ogóle nie jest brane pod uwagę.
Owszem jeździłem wersja 150Km i uważam że ten silnik jest dużo bardziej odpowiedni ale nie jest niezbędny.
W porównaniu do Golfa IV 1.9 105Km subiektywnie dużo dynamiczniej można jechać tym większym autem, a gdzie 1.9 90KM ;)
Jednym słowem cuore sportivo to bardzo ciężki wirus :)
Jak kolega porównuje z innymi silnikami 120KM albo z innymi 90KM to sie nie dziwie ze ma wrazenie ze jest wystarczający. 120KM spokojnie na miasto wystarcza, ale o czym my mówimy? 159 nie jest autem stworzonym typowo na miasto, jego walory sie odkrywa w trasie, gdzie taki silnik tej ważącej ponad 1500kg krowy nie pociagnie szybko i sprawnie. A porównania z Golfem juz zupełnie nie rozumiem, nie ta klasa nie ten segment.