Umyłem swoją czarną kupę złomu.
Printable View
Umyłem swoją czarną kupę złomu.
Moja ma założone letnie koła, zimowe 15" poszły w piwnicę :) Do tego wypieszczona, nawet bagażnik przeszedł gruntowne czyszczenie. A w zeszłym tygodniu wymiana rozrusznika, czyszczenie przepustnicy i krokowca, wymiana cybantów na wężykach, wymiana linek ręcznego :)
Byłem na myjce parowej odkurzanie woskowanie ,wcześniej pomalowałem zaciski i oczywiście jest PIĘKAN
założona gumowka wykładzina bagażnika, co by oryginalna sie nie syfiła od przewożenia różnych gratów , super sprawa polecam, zdjecie poglądowe maty poniżej
Załącznik 51132
Włożyłem lampę, zderzak itp :) Wkońcu jest tak jak być powinno i nie ma "matowego" oka :P
trochę się tego nazbierało:
-wymienione kompletne sprzęgło valeo
-wymienione dolne wahacze na VEMA
-dwuletni komplecik Continental Sport Contact 2 215/45 R17
-porządne sprzątanie, odkurzanie, namaszczenie plastików oraz wymiana dywaników na welurowe
-woskowanie "nowych" felg "siedemnastek"
a do tego na dniach ma przyjść zaślepka EGR + uszczelki, i czeka mnie czyszczenie przepustnicy/EGR, oraz uszczelnienie wężyka przy rozdzielaczu paliwa(kapie ropa) oraz w końcu woskowanie całej karoserii :)
a tak wygląda na nowych kołach:
Mycie, woskowanie, wymiana wycieraczek na aerotwin Boscha
Jutro podpinam pod kompa i zmieniam filtry + olej :)
zaplanowane na kwiecień rozrząd + polerka lakieru :)
W niedzielę nie miałem siły napisać :D
Umycie zakamarków za pomocą MPC od Autobrite (w tym wnęki, kratki, znaczki, części z tworzywa na zewnątrz auta), potem mycie szamponem na dwa wiadra. Następnie wnętrze APC Interior od ValetPro (fajny zapach) + zabezpieczenie/odświeżenie tworzyw za pomocą Poorboys Natural Look :D
Ogólnie trochę czasu zeszło, ale pogoda ładna to popracowałem trochę fizycznie na dworze :)
Najgorsze jest to, że od czwartku pogoda się psuje ... no ale cóż - umyje się jeszcze raz :D
Wymieniony tłumik środkowy i końcowy na oryginalne IMASAF.
Wymienione filtry LPG + kalibracja wtrysków.