-
Umyta porządnie.. delikatna polerka tu i ówdzie na karoserii.. polerka wydechu, chromów.. na koniec wosk koloryzujący sonax, felgi wymyte dokładnie w zakamarkach, opony pokryte pianką do czernienia ;D efekt miód!
Do tego odgrzybiona klimka.. przedmuchana jest regularnie jazdą po wisłostradzie.. więc jest ok
-
Wstawiłem jej boczną szybę po uprzednim porządnym odkurzeniu wnętrza z kawałków poprzedniej. Coby żona nie zmarzła :)
-
przesmarowane uszczelki szyb sprayem sylikonowym,tera podnoszą i opuszczają się w sekundę,obyło się bez ściągania boczków i smarowania mechanizmu, prowadnic
-
a więc:
-umyta i nawoskowana
-zrobiona zbieżność
-wyczyszczone scudetto(po zimie zaszło jakimś zielonym nalotem) i wydech
dzisiaj przyszła zaślepka EGR, ale czekam aż przyjdzie rozdzielacz paliwa, bo on też jednak cieknie. Jak dobrze pójdzie temat zamknięty będzie w piątek :)
pozdr Paweł
-
Wyczyszczona cała odma, czujnik doładowania i zmienione opaski na skręcane :)
-
Zmieniłem żarówki pozycyjne z przodu i podświetlenie rejestracji na LED.
Pozdrawiam.
- Rafał
-
A ja wypucowałem ślicznotkę :)
-
a ja założyłem oponki letnie :) i k****a zauważyłem że osłony przegubów są walnięte ;/ ale już zamówione i w weekend wymiana ;]
-
Alfa, umyta z zewnątrz i zrobione kilka fotek na otwarcie sezonu. Zostało jeszcze sprzątanie wnętrza ale i na to przyjdzie czas.
Fotki: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...tml#post836771
-
Nie dziś, ale wczoraj, umyta, nawoskowana, założone letnie opony i dywaniki, odkurzona po zimie. Wahacze górne psiknięte silikonem, uszczelki w drzwiach tez. Dzisiaj mycie zimówek, smarowanie prowadnic od szyb i chyba tyle :)