po części chyba już niechęć do nokianów, dodatkowo o ile mi się wydaje WR Dx to seria bardziej dedykowaną kompaktom a do aut większej mocy nokian dedykuje serię WR Ax (choc w konfiguratorze na stronie nokiana i tak wyskoczą obie do Giulii). no a kolejna sprawa to miałem od 2016r na lato w 159 TBI GY Eagle Assymetric 3 i to są najlepsze opony jakie kiedykolwiek miałem (a od nastu lat kupuję tylko topowe opony), więc tu jakiś plus u mnie ma GY za dobre doświadczenie z ich produktem.
aha, no i kolejna sprawa. z tego co czytałem to większość oferowanych dzisiaj nokianów na Europę jest produkowana w Rosji. z jakością wg wielu wpisów nienajlepiej, fotki popękanych po sezonie opon krążą po necie. te nokiany wr a3 które miałem w pierwszej 159 to były jeszcze produkowane w Finlandii, nic się z nimi nie działo przez 5 lat, poszły z autem ciągle jako takie, tyle że nie zachwycały (nic nie były lepsze od Dębicy Frigo 2 kilkuletnich jaką oryginalnie miałem w pierwszej 159, które wymieniłem właśnie na nokiany licząc na poprawę, i którymi się rozczarowałem).