Zmień miasto na Warszawę tam Giulie palą mniej :D
Jak jeździsz po mieście smoka to pali jak smok :D
Printable View
Zmień miasto na Warszawę tam Giulie palą mniej :D
Jak jeździsz po mieście smoka to pali jak smok :D
Trasa Bielsko-Biała -> Kraków. 95% tryb A plus ze 3 przyspieszenia przy wyprzedzaniu na D. Giulia
Veloce 2.0 na pełnym baku :D da się wykręcić dobry wynik ale warunki muszą byc sprzyjające. Po mieście potrafi być 2 razy tyle.
Załącznik 258885
coś słabiutko :D
Średnia 64km/h i "aż" 7l?
https://www.forum.alfaholicy.org/giu...t=#post2068157
I to jeszcze "na dotarciu" jak tu niektórzy docierają po 8tys :D
Dzisiejsza trasa z Zakopanego do Wrocławia, w Krakowie średnie spalanie było 5,3 litra ale zapomniałem strzelić fotel. Motur 2,2 180 hphttps://www.forum.alfaholicy.org/ima...019/05/397.jpg
Wysłane z mojego ONEPLUS A6013 przy użyciu Tapatalka
co do rezerwy, dzisiaj zrobiłem pod domem taką fotkę, to było zaraz po zapaleniu się pierwszej czerwonej kreski:
Załącznik 258917. przejeździłem jeszcze po mieście jakieś 10km, widzziałem 28km estymacji przebiegu, pojechałem na stację (bo mnie tak tu schizujecie) weszło 52.9l do drugiego odbicia (zawsze tak tankuję), tak więc spokojnie mogłem jeszcze śmigać.
PS> pierwszy raz od dawna średnie mam <15L, to dlatego że w weekend byłem na Jurze, więc 200km wyszła traska w miarę spokojnie z rodziną (miałem 10.5l/100 z trasy, ale to było z 2 rowerami na dachu, a to w TBi podnosi bardzo spalanie >100km/h)
Odnośnie precyzji wskazań. Auta z nowszym oprogramowaniem mają prawdopodobnie wskazania bardziej dokładne.
U mnie poniżej 60km zasięgu pokazuje ------.
Chciałem wgrać nowszą wersję niż 002.009.055 ale system nie pozwala.
mozliwe
u mnie gdzies ponizej 25 lub 20 mysle, az tak sie nie przygladam kiedy znika, ale >25 widzialem kilka razy
a)nie pozwala bo masz starszy typ radia i oficjalnie ten firmware ktory masz jest najnowszy (choc ponoc jest jakas nieoficjalna wersja 002.xxx.059 z jakas poprawka ale to odnosnie czegos innego)
b)firmware radia nie ma nic do wskazan poziomu paliwa - mysle ze tu sprawa rozgrywa sie gdzies pomiedzy firmwarami IPC (licznik), ECU (silnik), BCM (Body Comp). Moze masz nieaktualne? Tym bardziej ze do IPC i BCM wyskoczyl mi update w lutym tego roku (a pewnie juz mialem nowsze firmwary niz Ty bo auto wyprodukowane w 4.2018), a na poczatku maja kolejny znow do BCM i jeszcze jeden do ECU. Poza tym jeszcze kilka innych ale to juz na pewno niezwiazane ze wskazaniem poziomu paliwa.