Najlepiej pojedź do Krakowa do autka.pl . Serwis sprawdzony przez wielu użytkowników 159
Printable View
Najlepiej pojedź do Krakowa do autka.pl . Serwis sprawdzony przez wielu użytkowników 159
Jestem już po wycięcu 25 tys km, polecam każdemu ten zabieg :)
ja nie sprzedaje aut tylko rozbijam i zarabiam ;)
witam. Ostatnio w aucie robiłem chipa (u gościa u którego robiłem kilka aut wszystko było ok) po chipie jeździłem ok 2tyg i turbo zaczęło gwizdać tak jak na filmiku-nie jak się turbo wkręcało tylko jak spadało z obrotów. Jeździłem dalej i wciągu ok 3miesiecy turbo gwizdało coraz mocniej aż w kocu dałem do regeneracji. Tam powiedzieli mi ze turbo wygląda ok ,zabrali je wyważyli i powiedzieli ze była przegięta jakaś łopatka i że ją wymienili -koszt 350zł (z uśmiechem wyszedłem że zapłaciłem tylko tyle a nastawiłem sie na tysiaka) wsadziłem turbo i wszystko aż miło-zero gwizdu szumu idp!Poruszałem podobny temat i koledzy mnie nastraszyli ze zle wgrana mapa dlatego mi ją rozwaliło dlatego pojechałem do goscia od chipa zeby wgrał mi seryjną mape. zrobiłem 400km i juz ją znowu słychać! :/ co prawdasz delikatnie jak opada z obrotów ale słychać. Co może byc powodem?? żle cos zrobili/zregenerowali czy co? znajomy od chipa mówi że może coś jest nie tak z sterownikiem turbiny,że za wolno ją puszcza i temu te świsty -ale zgaduje. Co wy myślicie o tym? dlaczego tak szybko zaczęła znowu świstać?!! cały układ był dokładnie wyczyszczony.
a tutaj link kolegi który dodał jak mu świszczy- u mnie podobnie jak syrena policyjna ale ciszej i krócej ale słychac :( czy to moze byc ten czujnik? błedów zadnych nie ma.
https://www.youtube.com/watch?v=u23nNlgEsgk
Panowie, jestem po usunięciu DPF. Został "wydłubany" z puszki a KAT został. Również programowo mi go usunęli. Pytanie: czy jak usunęliście filtr to czuliście różnicę w brzmieniu auta? Było głośniejsze? U mnie przy zakresie ok 1800obr/min słychać nieprzyjemne buczenie, a trochę wyżej się zmniejsza. Porównywalne z tym, gdy elastyczna złączka za kolektorem jest dziurawa... Byłem u tłumikarza, który określił wydech jako szczelny. Powiedział, że jeśli to diesel to powinien gdzieś dymić jeśli jest nieszczelnośc. Problem w tym, że po usunięciu DPF i wyczyszczeniu kolektora, samochód w ogóle nie dymi... Możecie polecić mi jakiegoś sprawdzonego magika od tłumików w Warszawie, który by rzeczowo podszedł do tematu?
Wydech po usunięciu dpfa nie powinien być głośniejszy. U mnie przynajmniej nie jest.
Słyszałem że może brzęczec jak spawy są kiepskie - "niechlujne".
Nie znam się, info od spawacza :)
ja zrobilem sam dogładnie tak jak ty. Koledzy sie tu ze mnie śmiali że źle itp. Nie wiem. Niby sie go wycina wstawia rurkę albo rozcina i wydobywa tą porcelanę. Ja zostawiłem w srodku przelot w gwadracie ok 8/10cm a ścianki zostały okryte porcelaną i jest ok. Jeżeli twoją porcelanę wawalili całkowicie to może dudnić -mnie oszczegał prezd tym kolega bo spotkał sie z czymś takim w innym aucie.
jak jest to bardzo uciążliwe to może wywał puche dpf i wstaw rurkę - może to pomoże -zgaduje :)
ciekawe jak Ci go wybili w calosci przez ciensza czesc ale ponoc Polak potrafi
normalnie. Ta porcelana się kruszy. To mogli mu wywalić wszystko ze środka.