Zadzwon do ASO Ganinex w Katowicach, potwierdzaja przebieg i historie telefonicznie bez zadnego problemu.
Printable View
Zadzwon do ASO Ganinex w Katowicach, potwierdzaja przebieg i historie telefonicznie bez zadnego problemu.
Niestety trzeba być osobiście a nie mam blisko. Może ktoś jednak może zdalnie? ;)
Jeszcze pół roku temu nie mieli problemu telefonicznie, sprawdzałem u nich dwie Julki przed zakupem. Polecam podzwonić po różnych ASO Alfy i popytać :) Na forum masz odpowiedni dział i temat do sprawdzania VIN-u.
Koledzy, a co sądzicie o tej Julce? otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-salon-pl1-4tb-120kmdistinctivebezwypadekserwisfvat23-ID6zelC1.html VIN: ZAR94000007357925 Jutro będę dzwonić, żeby uzyskać więcej informacji.
EDIT
Auto zakupione w INTER AUTO Wiesław Siwek, 1 Przegląd : 05.2016 = 15.691km
( przegląd olejowy + wycieraczki pióra wycieraczek ).
Inter Auto Kraków ul. Al. Gen. Wł. Andersa 8
2 Przegląd :
03.08.2017 = 28.698km = Automobile Torino Kraków ul. Zakopiańska 288
( przegląd olejowy + wymiana świec zapłonowych ).
Tak mam podane od sprzedawcy z komisu. I jeszcze jedna rzecz, sprzedawca twierdzi, ze ma opinię rzeczoznawcy, który badał m.in. stan powłoki lakierniczej. Na pokrywie silnika i którymś z tylnych błotników jest 160 mikronów. Czy może to świadczyć o jakiejś naprawie, czy też to normalna rzecz? W którym ASO w Warszawie najlepiej sprawdzić kompleksowo auto? Carserwis, Dukiewicz, czy może jeszcze gdzie indziej? Chciałbym umówić się z komisem na gruntowne sprawdzenie auta najprawdopodobniej na najbliższą środę. Dzięki za wszystkie odpowiedzi.
Zamierzam dokupić Alfe, bo jedna to za mało. Padło na 1.4 TCT biała + skóry, narazie wstępnie przeglądam oferty i takie coś:
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6zdAap.html
Co myślicie ? Ogólnie specyficznie jestem nastawiony do handlarzy...
Niby wersja dobra, dołożone progi boczne, dokładka z przodu, pedały sportowe, skóra... A wydech pojedynczy.... Dziwne jak dla mnie :)
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Dla mnie oczywistością jest najpierw wymiana tłumika w serii a później inne mody. Dlatego napisałem, że dla mnie dziwne...
Panowie spokojnie... Czy ja napisałem, że z tym autem jest coś nie tak...
Wyraziłem subiektywną opinię, że mając dodatki tego typu, oczywiste jest dla mnie dołożenie wydechu....
tania jak na taki wypas i jeszcze handlarz ma zarobić - normalnie za granicą Caritas jest. to tego igła i książkowy wzorcowy przebieg jakiś pakiet TI max opcja nie palono w aucie- ja bym brał bo naprawdę widać Niemiec płakał jak sprzedawał lalkę:edziahaha:
a tak na poważnie bełkot handlarza piszącego od rzeczy - brak czujników parkowania przód brak szklanego dachu brak xenonów - pojedynczy wydech no i brak fot silnika.
A co do forumowych "ekspertów" radze dać sobie na luz bo już tak rożne wersje wypuszczali makarony że można się pogubić - moja powinna mieć chromy wokół szyb a ich nie ma no i co ? ulep!
Kolega Adam podzielił się swoimi wątpliwościami więc nie naskakiwać od razu.
- - - Updated - - -
Adam - jaka dokładka z przodu?
Pod zderzakiem jest chyba ta dołożona sportowa. W serii jest inna...
[QUOTE=Adam100;2030933]Panowie spokojnie... Czy ja napisałem, że z tym autem jest coś nie tak...
Wyraziłem subiektywną opinię, że mając dodatki tego typu, oczywiste jest dla mnie dołożenie wydechu....
Ale taka Twoja subiektywna opinia ma się nijak do tego o co pyta zainteresowany zakupem. To jest wątek o zakpie aut więc się tego trzymajmy. Wiedza ekspercka typu jest dziwne, bo poprzedni właściciel nie chciał ulepszać fabryki ma tutaj wartość dodaną "zero".
Przechodząc do meritum, jeśli skrzynia działa ok, silnik również to dwie potencjalne kosztowne awarie masz z głowy. (TCT, MA). Jeśli samochód nie ma kilograma szpachli i nie był utopiony to myślę, że to dobra oferta, chyba cenowo aż za dobra. Jednak takie igiełki na zachodzie kosztują ciut więcej, a pamiętaj, że handlarz musi zarobić.
[QUOTE=Adam100;2030933]Panowie spokojnie... Czy ja napisałem, że z tym autem jest coś nie tak...
Ale taka Twoja subiektywna opinia ma się nijak do tego o co pyta zainteresowany zakupem. To jest wątek o zakpie aut więc się tego trzymajmy. Wiedza ekspercka typu jest dziwne, bo poprzedni właściciel nie chciał ulepszać fabryki ma tutaj wartość dodaną "zero".
Przechodząc do meritum, jeśli skrzynia działa ok, silnik również to dwie potencjalne kosztowne awarie masz z głowy. (TCT, MA). Jeśli samochód nie ma kilograma szpachli i nie był utopiony to myślę, że to dobra oferta, chyba cenowo aż za dobra. Jednak takie igiełki na zachodzie kosztują ciut więcej, a pamiętaj, że handlarz musi zarobić.
Lusterko wsteczne: zwykłe, a nie elektrochromatyczne
Tapicerka: nie skóry, a 0,5 skóry
Wydech: fabryczny
Felgi: alu 18" brak
Pakiet: Sport 1 (alu 17")
Pakiet: Infotainment
Sykwindow: brak
AFS ( Adaptive Frontlight System): brak (5-ty guzik nad klimatronikiem jest pusty)
Xenon: brak
- położenie wycieraczki tylnej – walnięta wiązka
Przedlift, seria. Biorąc pod uwagę rok i to co powyżej, cena normalna
opis pakietów: http://www.alfaromeopress.pl/downloa...tta_cennik.pdf
Nadal nie uważam że to cena normlana - jest za niksa o ile opis sie zgadza- looknij na mobile.de
i jak jest xenon to i jest AFS
Wielkie dzięki, o taką odp mi chodziło bo nie siedziałem prędzej szczegółowo w temacie Giulietty.
Będę wiedział na co patrzeć przy pakietach wyposażenia.
Mam jeszcze 2 w DE na oku:
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...AUTOMATIC_GEAR
oraz
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...AUTOMATIC_GEAR
w drugiej brak skór/ pół skór i przeróbka panelu (wg mnie dość spoko bo seria przedlifotwa jest słaba w tym elemencie jak dla mnie).
Ogólnie bardziej jestem za opcją auta z niemiec od prywatnej osoby.
Cokolwiek o dwóch powyższych ?
Oba samochody nie wpisują się w moją estetykę. Giulietta bez nakładek na progach słaby ma look, podobnie brak aluminiowych nakładek na pedałach przy TCT. Ta czarna guma na wielkim hamulcu wygląda zwyczajnie bardzo słabo. Wiem, ze to kwestia gustu więc ustal sobie priorytety czego szukasz a czego brak akceptujesz. W pierwszej bi ksenony z ASF. Resztę można uzupełnić, to też kosztuje. W przypadku nakładek - wiercenie dziur w progach, bo jeśli fabrycznie były gołe, to otworów technologicznych nie ma. Auto z panoramą ma niski przebieg, zakładając że ori - dobra baza jeśli szukasz samochodu z takim oknem. Bi ksenonów brak i ta tapicerka… Dobra podstawa wizualnie to auto z PL, ma też najwyższy przebieg z tych 3, co przekłada się na cenę ofertową – ale tematu wypisywanych przebiegów nie ruszam. Bierz VIN, oglądaj.
możesz mi powiedzieć po kiego chcesz wiercić dziury w progach żeby zamontować listwy?
Ja nie miałem wyboru i kupiłem z fabrycznie zamontowanymi progami- wolałbym bez i samo sobie to ogarnąć bo koszt nie jest jakiś ogromny- jak myślisz czy te 20 dziur w każdym progu to w naszym klimacie dobre rozwiązanie? bo ja uważam że nie.
muszę je ściągnąć zapuścić progi - inaczej po kilku sezonach będą do wycięcia.
Moim zdaniem 2 najbardziej pożądane dodatki to bixenon i TCT - reszta do ogarnięcia za w miarę normalną kasę - nawet Brembo 330
A ja miałem wybór i kupiłem z fabrycznymi progami.
wątek już był: http://www.forum.alfaholicy.org/mito...ne_pomocy.html
Zaczęłam szukać następnej Alfy dla siebie i padło na Giuliette :) Do poniższej oferty mam dosyć blisko- czy ktoś z Was może coś więcej powiedzieć o niej już na starcie albo szukając dla siebie był na oględzinach poniższej Belli?
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-1-4-tubro-170-km-salon-polska-ksenon-skory-navi-pakiet-chrom-ID6z8EfD.html
jak ktoś szuka QV to tak jak zapowiadałem wcześniej - wystawiłem moją na sprzedaż ;)
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6zhapL.html
Witam, czy ktoś może
oglądał tę Julkę, lub ma jakieś informacje na jej temat? autotrader.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-warszawa-1000681461
EDIT
Ogłoszenie nieaktualne.
Mam do kupienia Julkę z pewną przeszłością (2.0 JTDM 170KM, 2010 rok, przebieg około 180.000km, cena po przeliczeniu około 37.000). Wcześniej miałem diesla prostego w budowie jak cep i przez to mam bardzo dobre zdanie na temat ropniaków. W tym przypadku ładuję sporo kasy w używane auto i mam z tyłu głowy, że Niemiec pewnie sprzedaje, bo auto zaczyna generować koszty, a to może być dopiero początek. Może się wypowiedzieć właściciel takiej Julki z przebiegiem >200.000km jak mechanicznie sprawuje się to auto?
W mojej finałowej trójce były jeszcze: Honda Civic 1.8PB 140KM po lifcie i A3 2.0 TDI 140KM po lifcie. [notranslate]Alfa[/notranslate] to jedyny wybór sercem w tym zestawieniu.
a co w nim jest bardziej skomplikowanego od innych konstrukcji konkurencji?
Auto o które pytasz zbliża się do granicy 200000km więc wiadomo że będziesz co chwile coś wymieniał jak w każdym innym aucie.
Albo już część droższych rzeczy została już wymieniona, albo zacznie powoli pokolei nie domagać i nie będzie to niczym niezwykłym na tle konkurencji.
Ogólnie silnik dobry, przyjemny. Dużo nie pali, jest przy tym dynamiczny, a koszty serwisu nie są przesadnie wysokie - typowa średnia półka.
Dużo oryginalnych, fabrycznie nowych części można kupić w cenie zamienników albo i taniej. Tańsze w eksploatacji diesle o podobnym potencjale znajdziesz tylko w grupie PSA, a co do paści VAGa to szkoda czasu... W leonie notorycznie brakowało mocy, a w Tiguanie przy 70k potrafiła zatrzeć się ori pompa wody, zaraz potem poszło turbo i wtryski, tragedia
Dzięki za rzeczową odpowiedź.
Motor jak i auto są relatywnie młode na rynku więc ciężko o konkretne opinie dotyczące tego jak się zachowuje powyżej pewnych przebiegów i stąd moje obawy.
Tą sławną uszczelkę smoka olejowego wymieniać od razu przy robieniu "pakietu startowego", DPF i EGR odłączać profilaktycznie czy lepiej to wszystko zostawić dopóki nic się nie będzie działo? Jakie są Twoje doświadczenia w tym temacie?
Uszczelke wymieniłem przy okazji rozrządu w okolicach 100tys. EGR wyłączyłem przy robieniu chiptuningu, obecnie przy 113tys klęknął mi termostat z powodu wyłączenia EGR. EGR włączony jest w obieg cieczy chłodzącej w tym silniku i ma wpływ na proces dogrzewania silnika. Jego wyłączenie niesie plusy i jeden minus w postaci zmniejszenia trwałości termostatu, ale to raczej temat do wymiany raz na parę lat więc bez tragedi a pozatym nie trzeba wymieniać całego termostatu z obudową, a wystarczy sam wkład. DPF zostawiłem, jak się zatka to się wytnie
Witam Przymierzam sie do zakupu giulietty. Oglądał ktos może ten egzemplarz? Wygląda jakby maska nie była za dobrze spasowana ze zderzakiem.
ww.otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-krajowy-170-km-distintive-ID6zhw9a.html#2bdc755f09 (brak jednej literki ''w'' na początku linku)
Co sądzicie o tym egzemplarzu?
Samym spasowaniem maski bym się nie sugerował, u mnie też jakiś czas temu pojawiła się różnica w szczelinach między maską a zderzakiem, okazało się, że wykręcił się jeden z odbojów i maska krzywo leżała. Po wkręceniu wszystko wróciło do normy.
Napisz mi jeszcze jak jest z komfortem jazdy Julką, bo różnie ludzie piszą. Ponoć strasznie nie lubi dziur i śpiących policjantów, łatwo dobija się amortyzator do końca i w budzie telepie jak na wodnym materacu...Cytat:
Uszczelke wymieniłem przy okazji rozrządu w okolicach 100tys. EGR wyłączyłem przy robieniu chiptuningu, obecnie przy 113tys klęknął mi termostat z powodu wyłączenia EGR. EGR włączony jest w obieg cieczy chłodzącej w tym silniku i ma wpływ na proces dogrzewania silnika. Jego wyłączenie niesie plusy i jeden minus w postaci zmniejszenia trwałości termostatu, ale to raczej temat do wymiany raz na parę lat więc bez tragedi a pozatym nie trzeba wymieniać całego termostatu z obudową, a wystarczy sam wkład. DPF zostawiłem, jak się zatka to się wytnie.
Auta nie, ale na markę jestem napalony jak szczerbaty na suchary. Ponoć każdy fan motoryzacji przynajmniej raz w życiu powinien mieć Alfę i wreszcie mogę kupić coś co mi się podoba, a nie to na co mnie stać.Cytat:
chyba nie kupisz auta bez wcześniejszej jazdy próbnej?
kup na 16 stkach oponie 205 55 i seria zawiasie i jest komfort
Auto, które mam na celowniku jest na 17', ale chyba nie będzie wielkiej tragedii. Na zimę kupię 16'.
Witajcie po długiej przerwie,
być może nastąpi u mnie powrót do Alfy, tym razem benzynka,choć JTDm w 147 rządził, zwróciła moją uwagę Giulietta:
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6zgY7A.html
wypadłem nieco z obiegu o do cen,jakości i opinii, jednak ta jest salonowa,jest szansa na prawdziwy przebieg i jakąś tam historię serwisową/wypadkową?
jakie wasze opinie,znacie może ten egzemplarz?