Lokers życzę szybkiego powrotu do zdrowia Małej:) a co do koszulek to mialem zamawiać sobie taka no ale przez ta akcje z szybą jakos o tym zapomniałem i dopiero ok 10 bede o tym myślał
Printable View
Lokers życzę szybkiego powrotu do zdrowia Małej:) a co do koszulek to mialem zamawiać sobie taka no ale przez ta akcje z szybą jakos o tym zapomniałem i dopiero ok 10 bede o tym myślał
HID świeci? chyba oślepia innych, sory ale ja za te hidy bym Ci dowód zabrał... a gdzie spryskiwacze , gdzie system samopoziomujący i gdzie homologacja lampy?
Wiadomo Hidy nielegalne ale :D........... jak zawsze wszyscy narzekają że AR166 ma słabe światła, ja sam ustawiłem je tak by mieć dobrą widoczność drogi a nie oślepiać innych, manewr polegał tylko na obróceniu przepalonego odbłyśnika w środku o 180 stopni :D:D:D i nastała jasność, do hida samo poziomowanie i spryskiwacze??!! łooooooooo pierwsze słyszę by było potrzebne :D:D:D:D, lampa homologacje ma tylko nie ma żarówka :D
lampa ma homologacje, ale chyba na żarówke jaka producent zalecił, a nie na twoj chinski zestaw? rozumiem w takim razie ze lampy masz od wersji GTA bo tylko tam byly montowane ksenony, ale dalej brak czyszczenia lamp i systemu samopoziomujacego... wstawiles tam chociaz 4300? czy jakies fioletowe swiatło? sorry ale bez wahania zabierałbym dowód takim autom... nie swieci? wymienic lampe na nowa badz zregenerować odblysniki wypolerowac lampe i musi swiecic, ale nie HIDy...
masz tu pierwszy lepszy artukul z google na temat zestwaow HID i ich legalności:
http://motoryzacja.interia.pl/wiadom...73#pst25600163
Mialem się nie wtrącać do tej pasjonujące wymiany zdań ale co do samopoziomowania to na polskich drogach i tak ono nie wyrabia więc praktycznie mogłoby go nie być dla przykładu nie raz mialem się z jakas insygnia lub bmw serii 3 lub 5 które niezle dawały po oczach a raczej wszystko miały oryginalne. A co do zabierania dowodów itp itd to trzeba najpierw je zabrać 75% golfow i passatow które mają wsadzone hidy w zwykle lampy a u lokersa jest soczewka fabryczna i tutaj xenon ma napewno większą rację bytu...
Dokładnie :D soczewka a zwykła lampa :D to dwa różne światy :D (Świecenia :D) barwa 6000, lampy GTA to se sam zrobiłem :D, były to zwykłe lampy, nie żadne ksenony itp :D ksenony w AR166 nie tylko były montowane w wersjach GTA, jak już coś, ważne że spełniają swoje zadanie :D:D:D:D, ważne by ustawić je tak by nie utrudniały innym ruchu a i spełniały swoje zadanie, wszystko z głową
Co do legalności czy też nielegalności to także trzeba by było zabronić tuningów mocowych silników, niż te co są wpisane w dowód :D:D:D:D:D:D
są gusta i guściki ;) może mi podpowiecie gdzie w płocku znajde jakiegoś magika który odkreci mi mimośrody w tylnym zawieszeniu... albo podajcie jakis sposob, w zakładzie energetycznym i budmacie sobie nie mogą z nimi poradzić a jest geometria do ustawienia...
No ja sobie geometrie w poprzedniej alfie ustawialem we fiacie w plocku, no ale fiata juz nie ma :/
Fiat robił u Skody przez płot :P jedź do Skody, ja też tam robiłem
A tak z ciekawości, Lichy duzo Cie skasowali za taka przyjemność?
Zajrzyj do KOWALI na ul.Lotników :D czynią cuda i nie zdzierają kasy :D
A ja jeszcze wróce do hidów ;) bo nie mogłem nic wczęsniej napisac ;)
Ja też mam w lampach HID i nigdy mi nikt nie mrugał, zauważ że częściej oślepiają Cię nowe samochody ze spryskani z samopoziomowaniem !?!? Więc po co mam na to wydawać jeszcze pianiądze ? A czy w GTA też było samopoziomowanie ? Wydaje mi się że nie ;) A żeby jeszcze było śmieszniej ja do swoich lamp sam założyłem sobie soczewkę !! Drażnią mnie też HIDy ale tylko w jednym Przypadku ! Gdy koleś wsadzi sobie to do GOLFA MK3 albo do starej Renówki do zwykłych lamp !!! To już jest małe przegięcie, bo światdło jest rozproszone w każda stronę :| ale gdy masz soczewkę nie ma możliwości oślepiania ... chyba że jest żle ustawiona lampa. No i ostatni przykład Renault Laguna II wychodziły wersje z xenonem i spryskani a widziałeś tam samoregulowanie i soczewki ? Pozdrawiam
Robert, spojrzałem na fakturę i dokładnie 121,77 zł :P
w marcu tego roku w serwisie Alfa - Fiat
---------
mam stare lampy - jasne, trochę zmatowione, mogę komuś oddać za symboliczną sumkę.. o ile ktoś by się na to połasił :P
jak na serwis cena dobra, a i bez problemu ogarniają samochody z grupy Fiata w salonie skody ;) Jak coś mam znajomych mechaników tam to jak ktos wstawi tam samochód to dać znać szepnę im słówko żeby zrobili to tak jak należy ;)
Seba, możesz szeptać, jak coś większego do roboty to właśnie tam odstawiam... :P ale i tak nie narzekam, dobrze robią... jeszcze nic nie poprawiali :D
a mi sie dzisiaj klima zes...la:( niby gaz jest i sprezarka sie zalacza a nie chlodzi, na kompie bledow nie ma... ogarnial ktos cos takiego juz?
Panowie szykuje się jakieś spotkanie na ten weekend?? Jutro wracam do Polski więc może tym razem się na jakieś załapie :)
połącz się jeszcze ze sprężarką klimy ale to w najnowszym Fesie czyli Multiscan
no wlasnie w multiscanie probowałem, za 1 razem byl jakis blad sprezarki(sporadyczny) pozniej kilka razy podlaczalem i nie bylo zadnych bledow, po wlaczeniu klimy cos tak jakby syczalo pod decha rozdzielcza, w srode albo w czwartek robie jeszcze jedno podejscie
Panowie kto na SOBOTA/NIEDZIELA chętny się spotkać :D:D:D:D:D
1.LOkers
Ja niestety odpadam w ten weekend:(
Ja mogę:)
Moja niunia chwilowo jest trochę kulawa tak więc ja też w ten weekend odpadam. W następny mam wyjazd (pod warunkiem że oponka przyjdzie do tego czasu i ją założę). Chyba że za dwa tygodnie w weekend jak nic nie wypadnie. Słuchajcie, a może by spróbować ustawić się z ludziskami z Warszawy i gdzieś się spotkać? Mogło by być wtedy naprawdę sporo osób bo oni się spotykają cyklicznie gdzieś u siebie. Co o tym myślicie???
Prawie 4 godziny pracy 6 "desperados" ;P i łapy trochę bolą, ale już wiem za co po za prowadzeniem, komfortem i frajdą z jazdy wybrałem Alfę :D
Załącznik 100008Załącznik 100009Załącznik 100010Załącznik 100011Załącznik 100012Załącznik 100013Załącznik 100014Załącznik 100015
Spoko im nas więcej tym lepiej, seba coś nie zagląda na forum :D, sasza jak masz ochotę to możemy się ustawić na myjni na maszewie :D zagadam z sebą i rdk :D więc wpadniemy :D
No to 3 nas już jest :)
Ja mam czas w niedziele dopiero :) Poki co z Alfy wyleciały strzelające górne wachacze oraz łączniki stabilizatora :) Zostały jeszcze gumy na stabilizatorze ale sam tego nie ograne narazie ;/
Słuchajcie jakiś czas temu był temat przyciemniania szyb. Gadałem ze znajomym, który powiedział, że jak by nas było kilka osób (minimum 5) to by można było zrobić jakiś dobry rabat i ogarnąć temat. Wstępnie orientacyjnie za przyciemnienie tylnej i dwóch bocznych tylnych szyb w alfie 156 chciałby 250 zł razem z folią. Byliby jacyś chętni???
No słuchaj ja zobacze jak mi wyjdzie z ta klima, no i zawiecha to mozliwe ze cos by ogarnal ale to dopiero w lipcu(moze namowie tez brata)
Nie podpowie ktoś za ile i gdzie można by było załatwić niedrogo gwint do Alfy??:) dobrze by było gdyby jakąś używkę ogarnął:)
dla Ciebie ?? :D:D przecież nie chciałeś gleby ;) sprzedam Ci swój ;)
A za ile??:) i ile na tym pojezdze:)
No i klima ogarnięta:) zobacze tylko czy pozniej bedzie cacy bo poki co moge w alfie lody wozic :D
Sprezarke wymieniles tylko czy cos jeszcze ? Ciekawy jestem efektu bo u mnie klima chodzi na pol gwizdka (jak to w 156) ;/
Wymieniłem tylko sprężarkę(ale z czasem muszę wymienić tez chłodnicę), na allegro widziałem tylko dwie takie jak moja, ale na szczęście znajomy, który tez lubi włoszczyznę miał kiedyś Lancie Kappę 3.0 v6 no i się okazuje, ze tam sprężarka była identyczna:) a jeśli marnie chodzi to moze filtr kabinowy albo mało gazu? no chyba ze sprezarka sie kończy. Swoją jak wymontowałem to coś z niej wyleciało zmielone w drobny mak. A co do efektu to możliwe, że w sobotę będę w Płocku (nie wiem o której dokładnie)to możemy się spotkać i sobie zobaczysz co i jak.
W sobote zarobiony jestem ostro.. Filtry wszystkie na biezaco sa wymieniane :] A dobitka gazu raczej nie pomoze (w poprzedniej Alfie znikoma roznica po serwisie klimy) takze mysle ze tutaj bedzie podobnie.. Ogolnie 156 slabo dmuchaja, dlatego sie dziwie ze mozesz teraz lody wozic hehe :) Pzdr
komp i tak nie schlodzi Ci mniej niz do 14 stopni, przynajmniej w wersji przed liftem, a wg mnie to roznica w porownaniu do starej sprezarki jest spora
No pewnie jeszcze miales ori co ? Miala prawo niedomagac ..
z tego co zauważyłem to śruby byly jeszcze nie dotykane, chyba ze ktoś założył nowe a jeśli nie to faktycznie była fabryczna
Jak by ktoś się pytał i potrzebował to u mnie leży i się marnuje sprężarka od klimy. Kwestia tylko tego żeby sprawdzić w jakim jest stanie, działała na pewno.