Printable View
I jak wygląda sprawa z samymi stoperami?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
No i zamówione ;-)
Może ktoś wrzucić zdjęcie jak wygląda dywan z łatka do AR159. Mam stare bez i się zastanawiam czy warto z ta łatka. Może ktoś napisze jak to się sprawdza. Moje stare wytrzymały ok.6-7 lat. Dywanik kierowcy się sypie od spodu i dlatego chcę zmienic. Tak znowu tragedii jeszcze z nim nie ma
po jakim czasie będę widział się na liście https://docs.google.com/spreadsheet/...=1&output=html ?
lista aktualizowana jest raz dziennie, zazwyczaj w godzinach porannych jednak w weekendy zdarza się że nie mam dostępu do listy zapisów, wszystko aktualizuję ręcznie
co do łatki - osobiście tez uważam że jest zbędna, dywaniki są na tyle grube same w sobie (jest to model Premium) że nawet bez łatki nie grozi nam ich przetarcie
Zamówione, oplacone. Czekam na dalsze informacje. Można wysłać paczkomatem?
Jest możliwość zmiany zamówienia, jeżeli dopiero dzisiaj je opłaciłem? Prawdopodobnie omyłkowo zaznaczyłem łatę pod nogi na dywaniku kierowcy, a jest mi ona całkowicie zbędna w Premiumkach :)
Doszły. Jak zawsze SUPER. Dzięki. Pozdrawiam
Udało się coś ustalić w sprawie stoperów? Gdzieś posiałem, a bez tego nie da się jezdzic...
Lista od jakiegoś czasu nie była aktualizowa czy moje pienieądze jeszcze nie doszly ?? Przelew zrobiłem w poniedziałek.
Cześć,
Kiedy jest spodziewana wysyłka dywaników i czy w ogóle jest w dzisiejszej sytuacji w kraju i na świecie? :confused:
BTW jestem na pomarańczowo, wpłata 23.03.2020. Chciałbym potwierdzić, czy doszła?
Moje gapiostwo :P "- wysłane na produkcję"
Dywaniki dotarły. Dzielę się fotkami!
Są mi potrzebne jakieś specjalne mocowania? W obecnych dywanikach mam troszkę inne otwory chyba.
Załącznik 267738Załącznik 267739Załącznik 267740
Czy w komplecie powinny być jakieś elementy mocujące do podłogi?
EDYTOWANY: Są :) wytargałem dywaniki i znalazłem w folii.
Ja mam stare jakieś 6-7 lat i gdyby nie sypiąca się guma to są całkiem jeszcze. Wziąłem nowe też bez latki bo jest ona paskudna. Logo według mnie jest OK
Ja mogę :)
Załącznik 267829 Załącznik 267830 Załącznik 267833
Grazie. A z tymi literami to masz rację - tak mało zgrabnie wyglądają... Ale i tak są to jedne z ciekawszych dywaników dostępnych do 159 :-) No poza tą łatką, która faktycznie nie za fajnie wygląda... Ale chyba można zamówić bez łatki (wiem, że szybciej się wytrze ale trudno - gdybym patrzył tylko na walory użytkowe nie kupiłbym Alfy ;))
1. Czy dywaniki mogą być obszyte czerwoną taśmą. Ta przędza juz przetestowana. Zaciąga się przy trzepaniu oraz od butów nie sportowych. Potem wiszą frędzle.
2. Czy kolor weluru może być grafitowy?
3. Czy mogą być dywaniki tylko z napisem Alfa Romeo i bez wizerunku grila i czy ma to wpływ na cenę?
4. Czy mogą być dołączone luzem tylko mocowania z otworami ale mocowania z grupy Fiata. Wiem że są tez zamienniki. Potrzebuję 6 uchwytów do dywaników luzem tj. 4 szt od kierowcy i 2 szt. od pasażera. Mam oryginalne uchwyty w podłodze. Chodzi o model 156 ale do Crosswagona. W oryginale tak to wygląda.
ad.1, 2, 3 - niestety ale nie ma możliwości wprowadzania jakichkolwiek zmian w ofercie a co do logo to dywaniki są klubowe więc logo klubowe musi się na nich znaleźć; byłoby to co najmniej dziwne gdybyśmy sprzedawali gadżety klubowe, które w żaden sposób tego klubu nie promują
ad. 4 - producent dywaników nie posiada oryginalnych stoperów i mocowań; poza tym trudno sobie wyobrazić aby producent montował w dywanikach stopery (pasujące do oryginalnych mocowań w podłodze) nie znając dokładnego rozstawu tych mocowań, zaraz pojawiłaby się fala reklamacji że otwory w dywanikach nie pasują do rozstawu oryginalnych mocowań w podłodze; dlatego też do montażu dorzucany jest komplet wkrętów tak aby nie było problemu z montażem
..przecież napisałem, że stopery(uchwyty) luzem. Inni producenci maja zamienniki grupy Fiat. Kwestia penetracji rynku ale jak ktoś nie chce to się cofa. Dziury sam sobie zrobię. Nie potrzebuję wkrętów bo mam oryginały w podłodze. Trzeba wprowadzać urozmaicenia i iść z postępem. Podajesz info na forum "zgłaszajcie propozycje".. ....to zgłaszam. I co? I jak za PRL-u. I sekretarz zawsze ma rację. Kolory dywaników dobiera się do koloru wykładziny. Mam grafitowy czyli ani czarny ani szary. Skoro robione są do Alfy dywaniki to sam wzór wykrojnika to trochę za mało.
Rodzaj podejścia do tematu skłoni mnie i każdego kolejnego do zakupu gdzie indziej jeśli nie jest się elastycznym i to w takich czasach konkurencji.
Kolego Piotrekop cytujesz mnie z postu nr 1 w tym temacie (rok 2011) kiedy to faktycznie dopiero organizowaliśmy temat z dywanikami i wtedy wspólnie staraliśmy się dobrać jakiś projekt nadruku. Wtedy faktycznie czekałem na propozycje. Dziś model dywanika, sposób obszycia i projekt nadruku jest już dawno ustalony. Gdybym każdej osobie organizował dywanik (czy każdy inny gadżet) wg indywidualnego uznania to nie robiłbym nic innego tylko każdą wolną chwilę siedział na forum, spisywał zamówienia i pilnował ich realizacji. Tak się niestety składa że nie mam na to czasu bo mam swoje życie, rodzinę, własną firmę a prowadzenie tego sklepu traktuje czysto hobbystycznie. Pewnie że mógłbym zamówić grafitowe dywaniki z dowolnym kolorem obszycia ale jeśli pójdę na rękę jednej osobie to zaraz ustawi się kolejka następnych. I szczerze nie mam na to czasu. Wybór jest jaki jest (uważam że jest w czym wybierać) a jeśli dla Ciebie jest niewystarczający to na prawdę nie mam nic przeciwko abyś zakupił dywaniki u konkurencji, jeśli takowa dla naszego forum istnieje :)
Chyba zmieniła się średnica stoperów no moje stare z ok.2012 r są za małe i nie zatrzaskują się w dywaniku. Poza tym widzę że każdy dywanik ma stopery w innym miejscu. Jakby była opcja dostac stopery na przod byłoby fajnie. Swoje oddałem bo myślałem, że stare będą dobre.
Cześć, 30.04 zrobiłem przelew, a mój nick dalej jest na czarno, czy przelew dotarł?
"Oczywiście..." - cyt. (Neonówka); pada po każdym mądrym zdaniu.
Projekt jest jeden. Reszta to opcje projektu. Nie neguje wzoru projektu. Ważne jest wykonanie. Wystarczy dopisać w formularzu zamówienia jako jedna z opcji kolorystycznych dywanika i obszycia. Nic się nie zmienia. Jest tylko wersja kolorystyczna. Opcja to: Obszycie lamówką w wybranym kolorze, (wg mnie przędza się lasuje, -zaciąga się. Przetestowane) Kolor dywanika? Nie wiem nad czym tu dyskutować? Kolor to kolor skoro jest w oryginale to dlaczego nie dopisać do formularza zamówienia - to też opcja a nie wymyślanie wodotrysku. Proponuję to co jest osiągalne i do zrobienia. Wystarczy tylko chcieć. Napisałeś że ci się nie chce i kropka... i tu znowu cyt. ..."oczywiście".
Były ale kolega tu pisał, że jemu nie wysłali więc ja mu oddałem swoje bo stwierdziłem, że mam stare więc będą pasowaly więc po co mi drugie, a tu trochę lipton
Witam. Zamowilem i oplacilem dywaniki kilka dni temu i do tej pory nie ma mnie na liscie... Aktualizujecie ta liste co kilka dni czy jak to wyglada? I w ogole jak dlugo czeka sie na te dywaniki?
Mnie też nie ma.. zamówienie i przelew wczoraj
Lista zaktualizowana, przepraszam za brak systematycznej aktualizacji ale w dobie panującego kryzysu mam bardzo mało czasu na cokolwiek co jest nie związane z pracą lub rodziną. Natomiast nie ma obaw - każdy kto zamówił i wpłacił ten otrzyma swoje zamówienie w standardowym terminie czyli zawsze w poniedziałki opłacone paczki wysyłamy na produkcję i w przeciągu 4/5 dni gotowe dywaniki są rozsyłane.