Narzekaliście na stylistykę felg. Te na zdjęciu są zajefajne :)
Printable View
Narzekaliście na stylistykę felg. Te na zdjęciu są zajefajne :)
Hmm... jak byście mi doradzili? Pomalować zderzak w mojej 147, czy może już zacząć odkładać na Giulię? ;) Bo, przyznam szczerze, że dołączyła do mojego garażu aut wymarzonych :)
Potwierdziło się, że będzie nowy silnik 2.0 TBI jak i 2.2 JTDM. Obydwie dobre wiadomości - pierwsza to nowa benzyna ,która powinna być dużo lepsza od 1.8 TBI, a druga to że diesel będzie w Polsce z wysoką akcyzą i nie będą tego dużo sprzedawać. Jest szansa, że będzie to w końcu prawdziwa Alfa z krwi i kości :)
Ciekawe na co każdemu teraz diesel 2.2? Czy to faktycznie taki wydajny gnojowóz? Bo chyba na 3/4 rynków łapie się na dużo wyższe koszty a zalet nie ma żadnych.
Zalety ma takie, że 2 tonowy samochód jakim jest jeep cherokee rozpędza się 0-100km/h w 8,5s czyli tyle samo co z silnikiem benzynowym V6 3.2 - o spalaniu nie wspominając
A różnica pomiędzy 2.0 a 2.2? Prawie żadna, 2.0 w tym momencie mają niewiele mniej mocy niż 2.2 więc IMO rozsądniej było by już zrobić 2.5 jednak wygląda to na tradycyjne bezmyślne kopiowanie konkurencji, 2 firmy wrzuciły 2.2 więc i my damy...
I nie mam tu na myśli samej AR a ogólnie rynek motoryzacyjny.
Choć w sumie dzisiejsze działalności firm niewiele wspólnego mają z logiką.
Dla znajacych włoski prośba o tłumaczenie: La bellissima auto del “Biscione”, presentata lo scorso 24 giugno, sarà mostrata anche in “abito scuro”, proprio come svelato dalla foto tratta dalla pagina Facebook “Alfa Romeo Project 952”. Oltre alla colorazione Grigio Scuro (in foto), troviamo l’Alfa Romeo Giulia in rosso, bianco e nero. La versione? Ovviamente Quadrifoglio Verde, con l’assenza del 2.2 MultiJet o 2.0 TBI e allestimenti minori.
Piękny samochód spod znaku "żmii" przedstawiony 24 czerwca będzie pokazany także w "ciemnym ubraniu" jak właśnie odkryto na zdjęciu znalezionym na fb "Alfa Romeo Project 952" Poza kolorem Ciemny Szary (na zdjeciu), znajdziemy Alfa Romeo Giulia w kolorach czerwonym, białym i czarnym. Wersje ? Oczywiście Quadrifoglio Verde, braknie wersji 2.2 Multijet czy 2.0 TBI i słabszych wyposażeń
Situazione a Cassino
Alcuni componenti (fiancate,portiere e altro) al momento arrivano dalla Tiberina per inizio anno li producono a Cassino ( si stanno finendo di montare le presse , robot e altro ,non erano pronti per l,alluminio).
Sytuacja w Cassino
Niektóre elementy (boki, drzwi i inne) w tym czasie przyjeżdżają z tiberiny z początkiem roku wyprodukują je w Cassino (konczy się montaż pras, robotów i innych, nie były gotowe do aluminium)
no ten tytan i felga bardzo mi sie podobaja
Po części się zgodzę po części nie. Moc i moment zawsze będą większe bo to 200ccm pojemności więcej, ale czy to warte zachodu skoro chyba cała Europa ma chore przepisy powyżej 2000ccm a to jeden z najważniejszych rynków? Wydaje mi się że w tym układzie rozsądniej było by rozwijać 2.4. Jeśli masz jakieś konkretne cyferki to podaj, ciekaw jestem jak to wygląda.