Dzięki Scorpio! :)
Printable View
Dzięki Scorpio! :)
nie wszystkie kraje mają próg pojemności, większość połączony z innymi parametrami - np CO2, szmoc. Ważne jest, ze podatek od posiadania samochodów jest zwykle powiązany z CO2 - i tu długofalowo nowoczesny 2.2 się obroni
dobre zestawieni tu - ale bez stawek i pojemności
http://www.acea.be/news/article/tax-guide-2015-released
Belfer napisał(przetłumaczył):
W skrócie chodzi o to, że do prezentacji są przygotowane 4 wersje kolorystyczne (czarna, biała, czerwona i ta ze zdjęcia). Poza tym co najmniej 3 silniki będą do dyspozycji czyli QV oraz 2,2 Mjet i 2,0 Tbi.
To samo wg kol.Scoriona
Piękny samochód spod znaku "żmii" przedstawiony 24 czerwca będzie pokazany także w "ciemnym ubraniu" jak właśnie odkryto na zdjęciu znalezionym na fb "Alfa Romeo Project 952" Poza kolorem Ciemny Szary (na zdjeciu), znajdziemy Alfa Romeo Giulia w kolorach czerwonym, białym i czarnym. Wersje ? Oczywiście Quadrifoglio Verde, braknie wersji 2.2 Multijet czy 2.0 TBI i słabszych wyposażeń
Mnie chodzi oczywiście o fragment dotyczący silników,bo jeżeli prawdą jest że ich nie będzie we Frankfurcie(jak również wersji cywilnych auta),to mam wrażenie że całe to FCA próbuje bełkotem marketigowym przykryć swoje nieprzygotowanie do produkcji Giulii wbrew wcześniejszym obietnicom i deklaracjom(choćby z 24.06).
Mam nadzieję ,że się mylę i za dwa dni zobaczymy to na co wszyscy tutaj czekamy i kibicujemy.
No w innym tekście przytoczonym na tej samej stronie wątku jest napisane, że produkcja ruszy na początku przyszłego roku, więc tak - masz rację :)
Jeśli już, to obietnicOM i deklaracjOM.
Na zdjęciach wydaje mi się, że widać tylko wersje QV sztuk 3. Nie widać czerwonej, ale pewnie to będzie ta sama co na premierze. Jak nie pokażą zwykłej wersji i normalnych silników to będzie nieciekawie.
Co do silnika 2.2 ja tam się cieszę, bo przynajmiej handlarzyny nie będą ciągnąć szrotu, tak jak to robią na potęgę ze 159.
Aczkolwiek najbardziej interesuje mnie 2.0 TBI i mam nadzieję, że będzie to w okolicach 300KM.
Uki! Fajne foty znalazłeś.
Wygląda na to że Gulia w wersji QV to będzie podstawowy model w tym roku. Ciekawe czy chociaż ceny i specyfikację ogłoszą ( może jakieś zapisy),bo oprócz kolorów i felg nic nowego nie widać w stosunku do pierwszej prezentacji(może nowe kolory zacisków).
Dziwne to trochę i niepokojące.
Pewnie powiedzą żeby poczekać do marca na salon w Genewie-a konkurencja nie śpi,