Zapewne gdyby ktoś znał osobiście i trafił na ten wątek, wtedy by się wypowiedział...
Printable View
dokładnie - mnie Pani zahaczyła na parkingu i wgniecenie/zadrapanie w tylnym zderzaku. Szkoda z jej ubezpieczenia, w ASO Panowie stwierdzili ze nie ma sensu malowac wiec wymieniaja na nowe. W sumie wraz z wynajmem samochodu zastepczego (dlugo robili) PZU zapłaciło za to prawie 5 tys zł, a szkoda była ledwo widoczna i trzeba bylo sie przyjrzec ze jest zadrapanie i czesc osob by nie zauwazyla. Obstawiam ze po wpisaniu VIN tez wyskoczy szkoda do weryfikacji - i w sumie to dosc głupowe, bo nazwałbym samochód bezwypadkowym i w opisie napisał jedynie ze była taka szkoda, bo wypadkiem ciezko to nazwac
Wypadek to zdarzenie, w którym ktoś zginął albo został ranny. I tyle w temacie.
Dlatego każdą sztukę trzeba oglądać i weryfikować. Podchodzić ze zdrowym rozsądkiem bo kwoty z ubezpieczalni są czasami wręcz absurdalne wobec szkody.
U mnie w firmie kolega, który uniknął czołowego zderzenia, zjechał do płytkiego rowu. Nowa Skoda Superb. Ucierpiał dół zderzaka przód. Połamane osłony, kierownice powietrza plus podgięta chłodnica i ic. Wizualnie praktycznie nic nie było widać... Szkoda naprawiona oczywiście w ASO. Każda nowa najmniejsza spinka, śrubka. Koszt 33k zł. Po cenie z raportu, większość pomyślałaby dzwon... Także do każdego przypadku trzeba podchodzić indywidualnie.
Dlatego na szczęście w dzisiejszych czasach każdy ma aparat w telefonie i wszystko można bez żadnego problemu udokumentować samemu + faktury, wpisy w bazach ASO etc., a w większości przypadków rzekomo nikt nic nie wie, nie pamięta i dopiero m.in. takie raporty cudownie odświeżają pamięć...
O to to to... nikt nic nie wie, nic nie słyszał, no może itp itd. Zdjęć brak, bo wielki problem był udokumentować...
Panowie,
o co chodzi z tym zdjęciem - ktoś prowizorkę do sprzedaży zrobił? to jest przy module multiair... po ściągnięciu osłony takie coś mi się ukazało....
Czy to znaczy że na 100% moduł będzie do wymiany? czy na tym się pojeździ jeszcze? Silnik 170KM.
Poradźcie proszę.
PozdrawiamZałącznik 274117
Haha , ułamana wtyczka, czyli było coś grzebane. Ostatnio widziałem na pewnym portalu silnik o przebiegu 1000 km z połamanymi wtyczkami za 2900 , oczywiście nic nie sugeruję ale moduł to bacznego obserwowania i odłożenie 3800 zl na ewe. wymianę
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
Spotkaliście się z przypadkiem, że nie można było wyszukać VIN w ePER?
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
Czasami coś świruje ale za ponownymi razami w końcu wyszukiwało.