Dzięki za info, właśnie dostałem od nich odpowiedź, że wykonali je pod wymiar.
Printable View
Hmm, ren wydech brzmi lepiej niż ultery które słyszałem, nie ma dudnienia... Czy to tylko kwestia nagrania?
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Raczej nic u mnie nie dudni, ani nie buczy. Nagranie jest takie sobie - z komórki to nagrywają przy ziemi metr za samochodem.
Hej, jak to jest ze zmianą brzmienia wydechu po "przepaleniu" (czyli pewnie 1-2tys km)?
Wydech robi się głośniejszy/cichszy, bardziej/mniej basowy?
Założyłem wczoraj Ultera z klapami i zastanawiam się czego się spodziewać, bo póki co mam mieszane uczucia ;)
Całkiem robotę robi pośrednie położenie klap, jest już wrrr, a jest znacznie mniej basu niż przy maksymalnie otwartych - ale pisanie pisaniem, najlepiej posłuchać na żywo.
W ulterze ucialem po ok 9 cm rurki koncowe po obu stronach poniewaz dolozylem carbonowe koncowki zamiast org, teoretycznie nie powinno sie zmienic nic w brzmieniu a jednak. Na niskich obrotach zrobilo sie ciut bardziej basowo, oraz w srednim zakresie obrotow:) dla mnie na plus wszystko i fajnie wygada. Auto z ustrojstwem gpf
Panowie, czy ktoś ma może zamontowany wydech Remusa i jest w okolicach Warszawy? Chciałbym zobaczyć jak to słychać w realu.
Dla tych, którzy chcieliby pójść tym tropem (jak np. ja w dniu dzisiejszym) to informacja, że tłumik końcowy z wersji z pojedynczą rurą nie wygląda tak samo jak ten rozcięty z oferty. Inny jest przebieg rur wewnętrznych, na zdjęciu brak tej waty wypełniającej puszkę. Dzisiaj wycięliśmy odpowiedni otwór z myślą wspawania odpowiedniej rurki, a tu niespodzianka - kolanko. Zakładając taki zestaw jak z przedstawionej oferty, szybko wydmuchamy tę watę ze środka.A wspawanie się bezpośrednio w te kolanko, które zobaczymy po wycięciu otworu ryzykujemy, że będzie to pomijało cały tłumik (nie widać jego przebiegu i połączeń). Na razie poradziliśmy sobie wspawując rurkę z dorobioną perforowaną zaślepką - spaliny mają ujście, a wata zostaje. Dźwięk wydechu praktycznie się nie zmienił, nie jest nic głośniej (takie było założenie), spaliny lecą z obu kominów. Innych testów nie przewiduję. Zdjęć nie posiadam bo nie było mnie na serwisie w trakcie pracy.