Witam . czyli jeżeli mam 054 to moge kupic 531?
Printable View
Czesc, jesli moge to podepne sie pod dlugi temat.
Mam alfe 147 1.9 jtd 115 km i potrzebuje przeplywomierz boscha. Znalazlem na allegro chyba ze 3 rodzaje i do konca nie wiem ktory wybrac...jakby ktos mogl mi doradzic ktora wersje bylbym wdzieczny. Jak trzeba podam VIN. Chyba ze moze ktos z was sprzedaje je w jakiejs dobrej cenie?;>
p.s. sorry ze ide na latwizne ale nie mam tyle czasu zeby przebrnac przez 43 strony postow :p
Ten katalog Tobie pomoże: http://www.bosch-automotive-catalog.com/pl/
Najszybciej to zejsc do auta i zobaczyc pod maska jaki ma numer przeplywomierz i po problemie.
wlasnie najszybciej to to nie jest:) bo mam bardzo niski zawias i od dolu nawet glowy nie wcisne a od gory to trochu trzeba rozebrac:)a tak jak kolega bocian pisze jest inny niz bosch (magnet marelli)i padl po 5 miesiacach....
Dodano po 29 minutes:
0 280 218 120 taki numer wyswietlilo mi z programu. czy mozna gdzies po vinie znalezc nr przeplywki?;>
Tak. Wchodzisz na www Epera, wpisujesz swoj VIN, szukasz przeplywki w ukladzie zasilania, spisujesz numer OE przeplywki I porownujesz z numerem BOSCHA :)
no i poraz kolejny schody bo eper pokazuje ze moga byc dwa typy 0281002308 i drugi 0 280 218 120 one czyms sie roznia?
Podaj mi vin na PW, zobaczę o co chodzi
Wg mnie to rownorzedne przeplywomierze :)