Stojąc za innym autem Odcienie (poswiata )na podsufitce są nawet przy normalnych żarówkach H1 sprawdzałem i nie wiem dlaczego miało by ich nie byc przy xenonach
Printable View
Stojąc za innym autem Odcienie (poswiata )na podsufitce są nawet przy normalnych żarówkach H1 sprawdzałem i nie wiem dlaczego miało by ich nie byc przy xenonach
no z ciekawosci wczoraj sprawdzilem czy faktycznie widac swiatlo to z moich swiatel nie bylo widac u kumpla w aucie nic. moze dlatego ze mam przod bardzo nisko albo za blisko podjezdzam :)
kolega mnie nie zrozumial. owszem widac tyle ze swiatlo bije nam wtedy po oczach dlatego nie polecam zreszta kazdy kto jezdzil na xenonie tak mowi... ale u nas nie ma naszczescie mgiel tak czesto wiec spokojnie mozna jezdzic :)
fakt przekladanie zarowek jest bez sensu ma kolega racje dlatego jak juz ktos ma to jedzie :) ja rowniez
przeciez nie stane na srodku drogi i nie bede zarowek wymienial :D
loco145 nie rozumiem- to po co zakładać HID-y i ustawiać je tak aby swieciły 50 cm od zderzaka albo ,żeby nie było widoczności we mgle? :rolleyes: Skoro są same minusy to może lepiej to zdemontowac?
ten temat to wieczna wojna :D
jak jest gdzies schowany daleko jest spokoj a wystarczy ze ktos odswiezy i juz...
pewnie Ci co chca to i tak zaloza a reszta bedzi psioczyc :)
osobiscie przy wplywie gotowki chyba zaloze zestaw hidow 4300k tylko dla lepszej widocznosci...
tylko teraz pytanie jaka jest roznica miedzy zestawami za 500 czy 600zl a tymi za 200?
jakosc?
efektywnosc?
nie no bez przesady :) swieci troszeczke dalej :D fajnie wyglada takie swiatlo a w moich rejonach mgly praktycznie nie ma a jak jest to obnizam swiatla na 3 i na przeciwmgielnych jade :) wtedy widac duzo wiecj :) w sumie to no nie wiem mi sie podoba jak auto wyglada na tych swiatlach a zdania sa podzielone. xenony zalozylem tylko z tego wzgledu ze na normalnych zarowkach nawet konkretnych widzialem bardzo slabo...
gonzo no nie wiem ostatnio kupowalem xenony dla kuzyna w sklepie i dalem 400zl przywiozlem do domu i przetwornica musiala byc jebnieta bo po 15 minutach jazdy na probe spalila sie... napewno jakoscia sie roznia :) ja dalem za swoje cos 250zl na allegro i jestem z nich zadowolony :)
witam!!!jak czytam niektóre wypowiedzi to wydaje mi się ze prima aprylis trwa nie jeden dzień w roku a znacznie dłużej...
nie wiem czy niektórzy piszą tylko po to żeby zaistnieć w tym temacie,czy po to żeby wnieść przydatne wskazówki...
wychodzi to niestety różnie.:confused:
tu gdzie jestem poranne mgły występują dosyć często i jakoś nie zauważyłem żeby ksenony pogarszały widoczność,wręcz przeciwnie.:wub:
jeśli chodzi o regulację lamp,koledzy bez paniki!
światła ustawiamy na przyżądach jak powinny być a ale w dolnej granicy.
xenon z racji tego że emituje więcej swiatła i nieco inne barwy będzie świecił intensywniej,ale to wcale nie oznacza że musi oslepiać.
a jakość zestawów...
no cóż,zależy od tego na co się trafi.większość tych zestawów to produkty "made in china" lub "no name".:cool:
według mnie nie ma róznicy w świeceniu ani awaryjności zestawów HID za 200 czy 600zł.
taka różnica w cenie często wynika z zawartości pudełka (jakieś dodatkowe wiązki,przekaźniki,itp.)
tu w holandii jeździ dużo samochodów ze światłami xenonowymi oraz z zamontowanymi HID-ami na zwykłych lampach lub soczewkach.i co jest najdziwniejsze w tym wszystkim to to, że znacznie częściej oślepiaja mnie fabryczne xenony niż te montowane "nie fabrycznie".:confused:
pozdrawiam!!!