negotti - jakiś rok z naddatkiem u mnie dały rade ( sezon lato i zima zaliczone ) - potem już zaczynały zacierać
teraz motgum - na razie bez uwag prawie
mało aerodynamiczne :lol: przy ok 180km/h wycieraczka pasażera lekko drga :-)
Printable View
negotti - jakiś rok z naddatkiem u mnie dały rade ( sezon lato i zima zaliczone ) - potem już zaczynały zacierać
teraz motgum - na razie bez uwag prawie
mało aerodynamiczne :lol: przy ok 180km/h wycieraczka pasażera lekko drga :-)
Moje wrażenia z używania zestawu dedykowanego do 159 Negotti:
- wycieraczka kierowcy jest krótsza, niż miałem wcześniej, moim zdaniem za krótka - zostaje spory trójkąt w lewym dolnym rogu
- wycieraczka kierowcy od momentu założenia zostawia na środku mokry pasek szerokości ok 5cm, akurat na wysokości moich oczu
- wycieraczka pasażera również nie zbiera za dobrze
Poziom zadowolenia 2/10 bo lepiej zbierają niż same ramiona :/
A ja dwa tygodnie temu założyłem Negotti. Użyłem ich może 3-4 razy i jestem pod wrażeniem - bardzo ciche i świetnie zbierają. anAlfaBeta może masz bardzo brudną/tłustą szybę?
Przy wymianie wycieraczek szybę z przodu umyłem pianką do szyb Autoland (taka z amoniakiem bodajże co rozpuszcza większość syfu) której normalnie używam do mycia szyb od wewnątrz. Ślad zostawał od razu, chociaż z początku to było kilka kresek jakby w piórze były dołki, z czasem zamieniło się to w zasadzie w pojedynczy pas zostawiany na szybie. Myłem szybę jeszcze raz i wycieraczkę czyściłem i oglądałem pod światło i nie widziałem na niej żadnego uszkodzenia.
Ja zauważyłem, że czasami po zastosowaniu takiego preparatu wycieraczki zbierają zdecydowanie gorzej chociaż nie mówię, że tak jest i w tym przypadku.
Może po prostu ten preparat uszkadza trochę pióra na styku z szybą i później takie dziwy wychodzą...
To nie żaden preparat typu "niewidzialna wycieraczka" czy inne gówno tylko zwykła pianka do mycia szyb. Nic po niej nie zostaje na szybie.
Chyba, że tak :)
W każdej partii trafi się jakiś bubel ;)
Mnie Oxiomo górna część nie ściera a przy 140 odłatują na tyle, że wyciera tylko wizjer kierowcy. Jak w czołgu