Myślę że to jedyny rozsądny następca. Już mam takie coś na oku. :-)
Printable View
Myślę że to jedyny rozsądny następca. Już mam takie coś na oku. :-)
A co myślicie o Peugeot'cie 508SW GT http://www.peugeot.pl/showroom/nowy-508-3/sw/ ?
Znajomy jeździ już ponad rok i sobie chwali. Fakt, że 2.0 i nie GT. Bardzo fajny samochód, wygodny, zbiera się bez zastrzeżeń, silnik diesla niesamowicie cichy, wnętrze ergonomiczne, wszystko pod ręką. Mogę to powiedzieć z perspektywy zarówno kierowcy jak i pasażera. Natomiast jak chce się poszaleć to raczej słabo wypada. Prawdopodobnie brakuje tego co jest właśnie w GT - dobrego zawieszenia.
mi sie podoba 508
Co do Peugeota 508SW - przymierzałem się i do niego, szukając czegoś przyzwoitego i nie nudnego jako rodzinne auto na wiele kolejnych lat. W porównaniu do Mazdy 6 - za cholerę nie mogłem się za kierownicą usadzić porządnie. W Maździe jak w Alfie w zasadzie, wszystko intuicyjne i bardziej na kierowcę nastawione .W pugu wieeelka kierownica, gadżeciarsko przyciskowo i jakoś "niesamochodowo" . Choć stylistycznie fajnie i może się podobać.
Inne spostrzeżenie - jakoś na większy wygląda niż faktycznie miejsca wewnątrz oferuje.
I duży dysonans rzeczywistych odczuć materiałów wnętrza w rzeczywistości w odniesieniu do oglądanych wcześniej w katalogach i internecie - Peugeot świetnych fotografów i oświetleniowców zatrudnia :)
A po przeczytaniu doświadczeń użytkowników z jakiegoś forum też jakoś różowo nie jest.
I o ile pamiętam ten silnik (1.6THP) ma zalecane długie okresy wymian oleju - to źle wróży.
I na jazdę nie dało się umówić, bo był tylko z dieslem :-/
No i mieszane opinie o 1.6 turbobenzynach - rzekomo pierwsze były problematyczne, co później zmieniono, ale to ma być auto na wiele lat, więc odpadło.
Fajny ma dach panoramiczny ! :) przed Fl był w standardzie. I sporo możliwości konfiguracji kolorystyki w porównaniu do niemal żadnych w Maździe.
Ale cenowo przed faceliftingiem w porównaniu do Mazdy 6 o podobnej mocy i z automatem był zdecydowanie tańszy, dając więcej gadżetów z wyposażenia. Duże promocje z centrali mieli plus salon na wejściu coś tam oferował a nie alarm i dywaniki tylko :) Teraz po FL pewnie przez jakiś czas nie będą skorzy do tak dużych rabatów.
Dla mnie przegrał z mazdą.
Mi też się podoba , nawet bardzo ;)
508 GT jest chyba tylko z silnikiem 2.2 HDI 204 konie.Ogladalem i wedlug mnie bardzo przyjemny samochod.Tez sie nad nim zastanawiam.Kup i zdaj relacje:p
Siedziales.w tym ?
Fotele i "deska" ci pqsuja!
Dla mnie spoko.Wnetrze i fotele daja rade.Ogolnie dobrze wyposazone, xenon, dach panoramiczny, automat z lopatkami przy kierownicy itp. Nie wiem jak to jezdzi ale przypuszczam ze przyzwoicie:D
Nie no spoko
Ja tylko tak
Odkilku lat mam zboczenie na fotele i dal tego pytalem
Ja se tam na razie posmigam 9 a potem jak juz corka.nie bedzie chciala ze "starymi" jezdzic to se pomysle :p