A ciekawe co się stanie jak kawałek dalej ci się teraz ukruszy i zatka wydech :)
Printable View
A ciekawe co się stanie jak kawałek dalej ci się teraz ukruszy i zatka wydech :)
eeeee to niemozliwe bo robili u profesjonalistow:D
tez o tym myslałem... miejmy nadzieje że sie nie ukruszy ;)
no miejcie miejcie
sam go wywalałem.
Mam prośbę o opinie na temat usunięcia dpf-a. Prośba do tych którzy usuwali np w firmie cinsoft. Zastanawiam się czy go wyrzucić czy nie bo na razie nie mam z nim problemów. Napiszcie jakie są wasze odczucia, czy macie zostawiony katalizator, czy fura nie kopci jak ze starego diesla.
U mnie po usunięciu czysto za samochodem. Chyba, że go mocno gazuję, ale to prawie niezauważalnie. Nie puszcza bąków jak to niektórzy temat określają, przy czym wtryski mam dobre i turbo:)
Dodano po 2 minutes:
No tak, przy czym u mnie filtr sam się stopił, ukruszył i wylądował w małych kawałkach w tłumiku końcowym. Jak się końcową puszką poruszało to brzęczało w środku. Tak uszkodzonego filtra już bym nie sprzedał;)
Jak ja byłem u niego to on sam nie usuwał filtra, tylko zlecał to zakładowi od tłumików w okolicy i tam panowie go fizycznie wycinali. W cinsoft potem oczywiście go wyprogramowano. Musisz w tym zakładzie powiedzieć czy chcesz mieć rurę, czy mają pozostawić starą puszkę i wydłubać z niej filtr, czy jeszcze jakiś inny wariant wycięcia. Sporo ludzi idzie na łatwiznę i wstawia rurę, ja wolałbym jednak mieć starą puszkę.
BTW u mnie też auto jest głośniejsze po wycięciu DPF, właśnie w okolicach 1800-2000 obrotów. Nie jest to jakaś duża różnica, ale 5 minut po wycięciu była bardzo odczuwalna. Filtr z katalizatorem jednak miał jakąś funkcję tłumiącą. Ostatecznie przyzwyczaiłem się dość szybko i przestałem kombinować z wspawywaniem jakiegoś małego tłumika/kata do wyciszenia wydechu.