Tylko skoro rocznik 2010, to dlaczego ma poliftowe scudetto /zdjęcia przodu są pod kątem, ale chyba nie widzę górnej poprzeczki/...Warto dopytać sprzedającego
Printable View
Jeśli patrzysz na 170km poczytaj o multi air tak żebyś zrobił to świadomie. Żeby nie było, mimo moich doświadczeń nie zniechęcam Cię :) dowiedz się czy był wymieniany moduł, albo klejony :)
No to fajny powrót ;)
Jak w klubie Ducati-nie kupuj Ducati,to się psuje ;)))
3 lata temu miałem fajną 147 dizel 150koni, ja osobiscie byłem zadowolony,oczywiście serwis,zawieszenie przód mnie nie ominęły,sprzedałem z żalem,bo akurat zona miała okazję na suva z pierwszej ręki.owszem japońska marka,solidna,nic,a nic sie nie zepsuło poza eksploatacją.
Ale lata lecą,a chciałbym znów poczuć przyjemność z jazdy i posiadania fajnego autka, zwłaszcza,że mamy auto służbowe, a roczne przebiegi to koło 7-10tys
Nie stać mnie na nowe,ale kilkuletnie tak, stąd najpierw pomysł na ABARTHA 500 ew Julkę w nie najsłabszej benzynie.
Żeby nie było, nie liczę na cuda za 35tys ideału nie będzie, dobrze jednak wiedzieć coś więcej o autku jak się człowiek nie zna,pomoc i uwagi zawsze wskazane.
Poza ww. cechami przedliftowy nie miał opcji czujników parkowania.
Przed liftem nie było możliwości żeby w przednim zderzaku były czujniki parkowania. Co w tym niejasnego?
Nie wiem jak inny rocznik przed liftem, w cenniku 2011 są tylko za dopłatą 1200 PLN czujniki tył.
http://www.alfaromeopress.pl/downloa...tta_cennik.pdf
Moja jest z grudnia 2011 i z przodu czujników nie ma - niestety.
Panowie, orientuje się ktoś czy 2.0 JTDM 140KM różni się od 170 KM tylko programem czy też "graty" typu turbina, dwumasa, skrzynia też są różne. Przejechałem się tą słabszą wersją silnikową i wydała mi się dużo lepiej skrojona na moje (głównie miejskie) potrzeby.
Proszę o rzeczową odpowiedź.
Ale też siedzi Garrett?
Pytam, gdyż w hurtowni motoryzacyjnej znajomy powiedział mi, że koło dwumasowe do obu wersji silnikowych jest w zupełnie różnych cenach: ~2200zł ze sprzęgłem do 140KM i około 3000zł do 170 KM (w obu wariantach Sachs)
Więc spytaj znajomego o dane techniczne obu sprzegieł i kół dwumasowych może być różnica w średnicy tarczy docisku i budowie samego koła i z tego wynika różnica w cenie.
co za różnica czy Garett skoro jeden jest widocznie mniejszy a drugi większy... i mają różne numery - polecam zaglądnąć do epera i na allegro do działu używanych części...
cena za dwumas i sprzegło jest różna a i tak oba zestawy wytrzymują 400Nm, jak siądzię to zawsze można dać z mocniejszej wersji - są zamienne, a na czym polega dokładnie rożnica nikt ci nie powie
Ciąg dalszy pytań o rzeczoną białą julkę z Sierpca:
czy mi się tylko wydaje,czy skóra jest taka kiepska,bo boki fotela pasażera mocno pomięte,jakby boczne poduchy wystrzeliły?
druga sprawa,czy jest ,możliwość sprawdzenia czy autko ma sprawne poduszki przy pomocy komputera-nawet w sytuacji,gdy ktoś celowo ich nie naprawiając wstawił jakieś ustrojstwa oszukujące system?
trzecia sprawa,mając 147 jtdm wiedziałem,że diesle lepsze w tych modelach od benzynki,czy w julkach też jest ta sama zasada?co lepsze 2.0jtdm,1.4MA,czy 1.4 120ps? kolega sprzedający zaklina się,że żadnych absolutnie problemów z multiair nie miał,auto kupił już z "gratisowym" poliftowym zderzakiem ;)przebieg 103tys do zweryfikowania,podobno potwierdzony w serwisie i cepiku.4 właściciel obecnie.
cena od ostatniego razu spadła o 1100zł
przebieg sprawdzony luty 2017 86tysi. chłopak ma ją rok.zgadza się na badanie auta pod każdym kątem.
podoba mi się wnętrze i wyposażenie,mam w okolicy 1.4 120km salon PL z gazem ale golas jakich mało :(
czy mi się tylko wydaje,czy skóra jest taka kiepska,bo boki fotela pasażera mocno pomięte,jakby boczne poduchy wystrzeliły?
Najwyższej jakości boki fotela w Giuliecie nie są - to nie Bentley.
Może pasażer często jeździł i był osobą mówiąc politycznie poprawnie w górnym centylu wagowo rozmiarowym co przy wsiadaniu takowego maltretowało boki fotela. Kto wie?:confused:
jeśli coś pomoże - bok fotela pasażera w mojej (116 tys)
Załącznik 238097
+ bok fotela kierowcy
Załącznik 238098
Moja przy 103 (kierowcy) wygląda gorzej ale niestety o skórę tak dbał poprzedni właściciel....
Mocno się zastanawiam, chociaż mnie nic nie pili to autko mi się podoba i już.fajnie doposażone,podobno na razie MA nie dał znać o sobie.rozważam abartha 500 w podobnej kwocie, czas pokaże co stanie w garażu obok diavela ;)
Rzeczywiście bardzo fajnie skonfigurowana Julka, tylko ten poliftowy przód mógł sobie darować.
Zderzak można wymienić na stary i po sprawie.
Czy spryskiwacze reflektorów w zderzaku to nie był standard przy światłach ksenonowych? patrzę na inne ogłoszenia i w większości nie ma.
Przy ksenonach nie ma prawnego obowiązku spryskiwaczy?
I tak i nie , zależy jaki ksenon. W julce musi być
Wychodzi, że standard przy wyborze ksenon. W cenniku reflekektory bi-ksenonowe z funkcją AFS ze spryskiwaczami (opcja) - dopłata 3 850 zł.
U mnie siedzą i spryski są.
Załącznik 238142
- - - Updated - - -
Zderzaka nie musisz ruszać. Ja akurat na wiosnę działam w druga stronę. Wkładam scudetto 156105186 i ramki halogenów 156105337, bo bardziej wpisują się w moją estetykę. Graty już mam. Więc jak coś to będę miał do zbycia przed liftowe.
Z tego co wiem, zgodnie z unijnymi przepisami spryskiwacze muszą być, ale od pewnego progu mocy. Producenci aby uniknąć konieczności montowania spryskiwaczy, zaczęli montować ksenony o słabszej mocy (zdaję się, że te "normalne" mają moc 35W, a te słabsze 25W).
Tak jak napisał kolega tx555, można spotkać samochody z ksenonami bez fabrycznych spryskiwaczy i będzie to zgodne z prawem, ale będą to, te słabsze ksenony. Z tego co się orientowałem w Julce są tylko te mocniejsze ksenony, zatem zgodnie z przepisami spryskiwacze muszą być. A czy policja albo diagnosta robią problemy i ocena czy spryskiwacze są potrzebne czy nie, to już inna sprawa.
- - - Updated - - -
Gdyby ktoś szukał pewnej Julki to zapraszam:)
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6zj2q6.html
Alfamaniacy! Czy ktoś życzliwy mógłby dla mnie sprawdzić historię w ASO dla nastepujacego VIN: ZAR94000007180514.
Julka 2012 rok.
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Mam kilka pytań odnośnie automatycznej skrzyni biegów w Giulietcie (jeśli już padły w tym wątku to z góry przepraszam).
Planuję zakup Julki z automatem ale nie wiem czego się spodziewać (zawsze jeździłem manualem).
1. Czy można trafić zarówno klasyczną jak i dwusprzęgłową? (w części ofert opisane jest jako klasyczna hydrauliczna a w innych jako dwusprzęgłowa (TCT?))
2. Jak wygląda kwestia awaryjności/kosztów eksploatacji poszczególnych rodzajów automatu?
3. Czy któryś typ wyróźnia się jeśli chodzi o dynamikę jazdy, płynność przełożeń, kulturę zmiany biegów itd.
4. Po czym odróżnić automat klasyczny od dwusprzęgłówki przy zakupie?
5. Czy któryś typ skrzyni automatycznej byście polecali w przypadku Julki czy raczej zostać przy manualu?
Z góry dzięki za odpowiedź :)