Nie nie czyściłem, musialbym zamowić odbysniki i wymienić, chyba że uziemić auto i dać do regeneracji reflektor za 250 lzł/szt.
Printable View
Nie nie czyściłem, musialbym zamowić odbysniki i wymienić, chyba że uziemić auto i dać do regeneracji reflektor za 250 lzł/szt.
Mam zregenerowane odbłyśniki do 159 w razie czego. Różnica na pewno będzie jeszcze większa. Czekam na zdjęcia z większej odległości, jestem ciekaw jak to świeci
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
350 zł z przesyłką.
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Dziekuje za oferte, ale jednak dam do regeneracji po 90zł/szt.
Pozdrawiam
Założyłem ledy H7 6400LM, z montażem nie było problemu, ustawiłem prawidłowo ale po porównaniu w nocy według mnie świecą tylko trochę mocniej od żarówek. Być może mam takie wrażenie bo miałem założone żarówki Osram Night Breaker. Na plus na pewno zyskał wygląd ze względu na białe światło ale ponieważ nie chciałem przerabiać zaślepek to darowałem sobie montaż na stałe. Jeśli ktoś chce to mogę je odsprzedać za cenę z Chin. Ogłoszenie w dziale bazar.
Nie, zamawiam z kaucją 50 zł/szt którą otrzymuję z powrotem po odesłaniu moich odbłyśników. Więc jak otrzymam zregenerowane, przekładam odsylam swoje kasa i wychodzi 90zł/szt, bez dalszego bujania się z drugą parą odblyśników, jeszcze za tą kasę ;) ale bardzo dziekuję.
Pewnie będą dalej się kurzyć ;)
A skąd masz pewność, że nadają się do regeneracji? Naczęściej w ksenonowych lampach się wypalają odbłyśniki. Jeśli masz szczelną lampę, nie zbierała się tam wilgoć i nie używałeś żarówek z dziwnymi warstwami lakierów na nich to jest duża szansa, że odbłyśniki są ok. Demontaż zderzaka i zespołu świateł krótkich z lampy w 159 to 2-3 godziny roboty. Efekt samego czyszczenia często jest zadziwiający.
A skąd masz pewność, że nadają się do regeneracji? Naczęściej w ksenonowych lampach wypalają się odbłyśniki. Jeśli masz szczelną lampę, nie zbierała się tam wilgoć i nie używałeś żarówek z dziwnymi warstwami lakierów na nich to jest duża szansa, że odbłyśniki są ok. Demontaż zderzaka i zespołu świateł krótkich z lampy w 159 to 2-3 godziny roboty. Efekt samego czyszczenia często jest zadziwiający.
no zobaczymy, może jak znajdę trochę czasu to wyjmę odbłyśniki czy też całe reflektory i postaram się je wyczyścić, tzn czytałem trochę o czyszczeniu, ale różne są sposoby.
A wydaje mi się że coś mam nie tak z lampami bo jednak jakoś słabo świecą jak i na halogenowych i LEDowych żarówkach
Tylko ja nie za bardzo lubię dłubać przy aucie, choć jest to fajne jak się dla belli zrobi coś dobrego, więc zobaczymy ;)
Przygotowalem sobie moduł zmierzchowego z przekaźnikiem do oświetlenia DRL w kierunkach, mam do podlączenia
1. +12V stale, + 12V po stacyjce, mase. - pod co dokladnie podłączyć przy skrzynce bezpiecznikowej w kabinie ?
2. +12V na mijania to F13 i F12 wcinam się w kable od mijania
3. +12V dla DRL mam problem z przeprowadzeniem przewodu z pod skrzynki z bezpiecznikami do reflektora ? Nie wiem co dokladnie trzeba rozebrać rozkręcić i gdzie przejść z jednym kabelkiem ?
DRL :
http://allegro.pl/swiatla-dzienne-dr...U1OWY2YzVhZg==
https://youtu.be/7MZFNzqN9yc
- - - Updated - - -
Przygotowalem sobie moduł zmierzchowego z przekaźnikiem do oświetlenia DRL w kierunkach, mam do podlączenia
1. +12V stale, + 12V po stacyjce, mase. - pod co dokladnie podłączyć przy skrzynce bezpiecznikowej w kabinie ?
2. +12V na mijania to F13 i F12 wcinam się w kable od mijania
3. +12V dla DRL mam problem z przeprowadzeniem przewodu z pod skrzynki z bezpiecznikami do reflektora ? Nie wiem co dokladnie trzeba rozebrać rozkręcić i gdzie przejść z jednym kabelkiem ?
DRL :
http://allegro.pl/swiatla-dzienne-dr...U1OWY2YzVhZg==
https://youtu.be/7MZFNzqN9yc
Jeśli pytasz o przeprowadzenie przewodu z kabiny, to musisz zdemontować ramiona wycieraczek oraz podszybie i np po stronie kierowcy przechodzisz przepustem oryginalnym. Żeby nie było tak łatwo nie ma tam miejsca w oryginalnym uszczelnieniu. Dobrze jest nawiercic w tej gumie otworek pod przewód ale tak żeby też nie uszkodzić znajdujących się tam oryginalnych przewodów. Później odizolować peszle, wcisnąć przewód i po wszystkim zaizolować na nowo. Niektórzy przeciskali się gdzieś przy sprzęgle lub pedale gazu ale tutaj nie powiem dokładnie bo robiłem pierwszym sposobem więc byś musiał poszukać na forum. Masa to pod karoserie najłatwiej, tam gdzie jest do tego miejsce z jakąś nakrętką czy coś zakładasz oczko na przewód przykręcasz nakrętką i git, byleby nie do lakieru a gołej blachy ale to pewnie wiesz ;)
Po co chcesz ciągnąć kable z kabiny? Ja podłączyłem te ledy pod zasilanie ze skrzynki bezpieczników obok akumulatora i w tej że skrzynce umieściłem też przekaźnik plus układ załączający dzienne 10 sekund po odpaleniu silnika.
Tak chciałem podłączyć przekaźnik DRL i moduł zmierzchowego przy skrzynce bezpiecznikowej w komorze snika, ale trochę mi to odpada bo czujnik zmierzchu od modulu jest zaledwie metrowy, a chce go zamontować w środku na desce przy szybie czołowej.
Żeby podłączyć w komorze silnika musialbym wyszukać w dwóch wiązkach przewodow w podszybiu żył zasilających światla mijania, żeby je przeciąć i podłaczyć pod moduł, a tam jest trochę tych żył.
Tak czy inaczej muszę przeciągnąć albo czujnik-sensor zmierzchu do środka, albo jedną żyłe zasilającą do DRL.
Wole nie myśleć o załączaniu świateł, niech to robi moduł zmierzchowy majac oświetlenie dzienne DRL.
A czy da się przebić drutem fi4 gumową uszelkę przez którą idą przewody do śroska auta, czy tylko wiercenie ? No i co w środku zdejmować, że y wyjąć jak już przelożę pilota do przeciągnięcia przez tą uszczelkę?
Czy wystarczy odkręcić skrzynkę bezpiecznikową ??
Dziekuję za jaką kolwiek informację
To spróbuj cieńszym drutem a później tym fi4mm, najlepiej w kołnierzu przepustu bo łatwiej i mniejsze narażenie na przecięcie instalacji. Tam trzeba jeszcze odkręcić taką metolową osłonę tej gumy. W aucie kładziesz się w okolice padałów i szukasz tam głęboko wysoko po lewej w okolicy podszybia to miejsce. Jak wpuścisz przewód od strony silnika to łatwiej będzie niż odwrotnie. Przewód będzie za skrzynką bezpieczników ale tak jak mówię spokojnie go znajdziesz i przeciągniesz gdzie potrzebujesz.
Luck bardzo dziekuję, jutro się za to zabieram
Dziekuje również pozostałym forumowiczom za pokoc i przedatne informację
https://www.youtube.com/watch?v=cNhUq85xm6Q
to jest zaje... sprawa
Zajebista ale projekt umarł i jest na sprzedaż wzór płytki od Oskara
Zauważyłem że przy zapalonych ksenonach w moich Duolightach szybko mruga prawy led od przeciwmgielnych a drugi leciutko się żarzy. Jak wyłącze ksenony to ringi świecą normalnie i przeciwmgielne gasną zupełnie. Co może być?
Przetwornice sieją zakłóceniami? LEDY są bardzo wrażliwe na wszelkiego rodzaju zakłócenia i spadki napięcia.
DZieki za sugestię! Dzieje się tak czasami, nie zawsze. Coś z tym można zrobić?
Załóż może ferryt, filtr przeciwzakłóceniowy na kable zasilające od przeciwmgielnych tzn ledów. Kup sobie powiedzmy takie żeby nie ciąv kabli
http://allegro.pl/filtr-ferrytowy-fi...121780174.html
- - - Updated - - -
Zabralem się za montaż modułu od zmierzchowego, no i na drodze stanęła mi wycieraczka, myślałem że chyba wyrwę jś z całym ramieniem, oczywiscie lewa bo przez gume- przepust kabli do gabiny chciałem przeciągnąć jeden kabelek, ale niestedy odpuściłem. A druga wycieraczka zeszła bez problemu z ząbków, a ta traktowalem wszystkim i nic.
Drugie podejście to już z wiertełkiem fi4 i przewierce tą gumę, spoko dostęp i oczywiscie kabelek w kabinie. Rozebralem drugą stronę przejscia kabli od pasażera i też spoko.
Ale stanąlem dalej na dylemacie, czy na zdjeciach poniżej to co zaznaczylem strzałką jest złącze od przewodów wychodzących z bezpieczników ??? Bo reszta zlączy to jest dostepna i opisana jako sterownicze.
I czy na drugim zdjeciu co zaznaczylem to są kable z +12stałe i +12ze stacyjki ? Jeśli tak to które od czego ??
Dziekuję, pozdrawiam
no i z nocą przyszło,
doszedłem do mojej wtyczki brązowej, tzn jest to wtyczka od bezpieczników typ A na schemacie elektrycznym, a żyły z bezpieczników F13 i F12 mijania to piny 3 i 12 w tej kostce A ( brązowej w body computer, przy keirownicy )
interesuje mnie jeszcze
+12V stałe, ale to mam obok tej kostki A, na schemacie jako C, z akumulatora na bezpieczniku 70A
- masa to też na C obok +12V
ale +12V po stacyjce, czy jest tam też jakiś grubszy
bo odizoluje kawałek na przewodzi i się wlutuję, więc wolałbym bezpośrednio w gruby kabel, a nie pod coś się podpinać
Witam, mam pytanie do kolegów którzy zakładali sobie w AR 159 dzienne razem z kierunkowskazem , gaśnie dzienny zapala się kierunkowskaz , jak wam się to rozwiązanie sprawuje
Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka
Tak jest ok, ale jak się mają przepisy do wylączenia denej strony DRL przy wlączonym kierunku
Przepisy mają się tak, że nie wolno montować tego do 159 ;)
Ale przecież w wielu nowych samochodach diody od świateł dziennych w momencie włączenia kierunku przestają świecić na biało, a zaczynają pracować jak normalne światło kierunkowskazu.
Reflektory w AR 159 nie mają homologacji jako światła dzienne i tutaj jest problem a nie w tym że gasną diody od dziennych gdy zapala się kierunkowskaz.
Jak ktoś chce mam takie ledy do sprzedania. Nowe nie używane. Gratis dorzucę automat do ich sterowania.
To może ja bym się z kusił :) ?zł
Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka
I to jest chore, bo światła w 159 z tymi żarówkami są widoczne z daleka (a właśnie po to są dzienne),nie oślepiają i legalnie nie można ich używać, natomiast auta z zamontowanymi, ledwo widocznymi paskami ledowymi, ale z homologacją na DRL jeżdżą legalnie. Nawiasem mówiąc miałem już kontrole policji i takie dzienne, ale to im nie przeszkadzało.
Ja mam u siebie w 159 założony modul ograniczający moc świateł drogowych do 30% i jak narazie zero problemów.
Też miałem wcześniej takie rozwiązanie ale przynajmniej raz dziennie ktoś widząc, że palą się wewnętrzne lampy migał bo twierdził, że jadę na długich mimo, że światło było na tyle słabe, że nie oślepiało. W innym aucie gdzie miałem reflektory z żarówkami H4 przez kilka lat nikt się nie dopatrzył różnicy:)
Może masz żarówki o większej mocy. Ja jeżdżę już z pół roku z tymi żarówkami i nikt mi nie mrugał. Niejednokrotnie mijałem się z moim samochodem, gdy jechała nim żona, absolutnie w dzień nie "biją" po oczach.
Zakładałem tez taki modul u znajomego w peugeocie 407 gdzie wcale nie ma miejsca na inne rozwiązanie i narazie nie narzeka
Zdiagnozował ktoś przyczynę migania prawego reflektora Duolight? U mnie po pewnym czasie zaczął mrugać. Aż w końcu przestał świecić. Bo bliższych oględzinach okazało się że winna była 3-pinowa wtyczka na wejściu modułu prawego reflektora. Styki były zaśniedziałe. Przy próbie ich czyszczenia jeden z nich złamał się przy minimalnym dotknięciu. Wymieniłem to złącze 3-pinowe oraz złącze 4-pinowe idące do samego reflektora na złącza hermetyczne OHG/OHW. Zobaczymy czy problem mrugania ustąpi.
Mi lekko mruga a poza tym jak się zaświeci ksenon to mruga lekko halogen albo oba
Koledzy poratuje ktoś?
Jestem na wyjeździe bez kompa, schematu z pudełka ani dobrego internetu, a chce podłączyć dzienne einparts duolight.
Pomoże ktoś linkiem do posta lub opisem co gdzie podłączyć? Chodzi mi o dzienne, halogeny już świecą.