Wolę spalać polski węgiel niż ruską ropę. Zresztą z czasem miks energetyczny będzie coraz bardziej eko.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Printable View
Wolę spalać polski węgiel niż ruską ropę. Zresztą z czasem miks energetyczny będzie coraz bardziej eko.
W Polsce poziom wpływu elektro mobilności na "działania przeciwko ociepleniu klimatu" - czyli efektywności co2 / kwh w energetyce - jest na poziomie ~ 900 g.
Czyli realnie więcej niż przeciętnego auta spalinowego i około 2 x więcej niż takiej na przykład Toyoty Yaris hybrid.
Co innego np Francja ze swoją energetyką nuklearną ;-)
Oczywiście jest jeszcze wpływ "trucia" tlenków azotu głównie i pyłów 2.5 PM.
Rzecz jasna jak się nie ma auta grupy VW albo nie kombinuje z DPF/GPF to jest w miarę spoko ;-)
To nie jest dyskusja na ten wątek. Dla mnie wystarczy, że przejdę się na pobliską ulicę w moim mieście i odetchnę pełną piersią, żebym wiedział że rozwój elektromobilności jest niezbędny. Tylko wszystko trzeba robić z głową, najpierw nacisk na samochody miejskie gdzie elektryki są najbardziej wydajne i pożyteczne dla mieszkańców.
Tymczasem najtańsza Giulia startuje ponad 180 tysięcy... zważywszy, że model jest na rynku szósty rok, na pewno ale to na pewno wpłynie to na zwiększenie sprzedazy:)))
Tonale wystartuje od 160 tysięcy...
Ja wiem, wiem, wszystkie auta drożeją:)))))))
Nudny jesteś, smutny człowieku bez wiedzy. Za 200 tys masz masę od ręki Veloce 2.0 280km w napędzie Q4. Pokaz szmelcowatą Mazdę z takim silnikiem i napędem w podobnej kasie, misiu kolorowy.
A gdzie TeddyBear coś o maździe pisał? I to w wersji nieistniejącej - "szmelcowatej"?
Zalezi naprawdę uważasz że 6 lat bez rozwoju to ok? Takie ponadczasowe są Alfy wspolczesne? Dotąd taka polityka 10 lat jeden model dała wiadome rezultaty- upadek.
A przepraszam jest rozwoj- tonale 140hp z zegarami z cyferkami z duszą. Choć nie do końca bo poodwroócanymi.
Choć z pewnej strony to jeszcze chwila i można będzie w AR kupić nowego youngtimera :) z placu.