... ale w Brerze??? :eek:[/QUOTE]
tak - w brerze
jts jakoś mnie nie rajcuje :-)
zamiast 3.2 jts lepsze by było ( wg mnie rzecz jasna ) 1750tbi
no ale to tylko tak sobie popisałem bo na razie nie zmieniam :-)
Printable View
ja mam czesciowo zaslepiony ta blaszka wiec to raczej nie rozwiazuje problemu, a zeby zaslepic calkowicie potrzeba usunac programowo EGR.Narazie u mnie dziala wiec zostawiam go w spokoju
Dzięki za informację.
Chłopaki czy możecie mi zdradzić na czym polegał lifting w Brerze ?
i CZY PRAWDĄ JEST, ŻE silnik diesla 2,4 210KM jest znacznie mniej awaryjny niż 2,4 200 KM ?
I jeszcze jedno pytanie do forumowiczów. Czy gdybym chciał wydać większą kasę niż 40 tys zl to najlepszym wyborem ekonomiki do osiagów i bezawaryjności byłby silnik 1,75 benzynowy ?
Na chwilę obecną jest trochę mało danych odnośnie (bez)awaryjności 1.75 TBi. Chociaż na podstawie tego forum można powiedzieć, że silnik się przyjął. Nie słychać narzekań :D A na pewno jest mniej paliwożerny od 3.2-litrowej jednostki. Z drugiej strony na niekorzyść tego pierwszego jest obecność turbiny.
Z tego co pamiętam, różnica tkwi m.in. w zastosowanej turbinie - Garrett w jednostce 210 KM jest bardziej wytrzymały.
Pojawiły się dwa nowe silniki, jeden benzynowy 1.75 TBi oraz diesel 2.0 JTDm. Z zewnątrz nie było zmian natomiast zmienił się wygląd kierownicy oraz deski rozdzielczej, nowe fotele.
Z benzynowych tak, ale trzeba przygotować budżet min 55-60 tys za przyzwoite TBi. Na naszym rynku był zalew czerwonych TBi z loterii Plusa, aczkolwiek miały bardzo ubogie wyposażenie.
Koledzy może ktoś zna te auto. Czy poznajecie jaka to wersja wyposażenia? http://grupakrotoskicichy.otomoto.pl...C30645177.html
Z tego co się orientuję, na rynek PL wersja medium do 2010r. oznacza wersję Progression... Chociaż zastrzegam sobie prawo do pomyłki:)