Mowa o krętych drogach. Proste bardziej wybaczają rodzaj napędu. Na krętych tylko rwd.
Printable View
Mowa o krętych drogach. Proste bardziej wybaczają rodzaj napędu. Na krętych tylko rwd.
Co do wyglądu to nowa giulia jest ładniejsza niż maserati Ghibli. Gdyby nie fakt że w Polsce trzeba wybierać: nowe mieszkanie albo nowy samochód to brałbym giulie bez wahania, strasznie mi się podoba:) może nie w wersji qv bo to za duża cena ale jakaś mocna benzynka ;]
Jest po prostu śliczna, wcześniej pisałem że dźwięk nie ten... Olać to... autko mi się podoba:) i gdybym miał zostać przy marce to tylko kupując giulie. A jak będę zmuszony na nią poczekać to chyba wole cisnąć się w gtv niż kupować coś na siłę ze względu nie mocy kupna nowej alfy...
Tak i nie. RWD w zakrętach będzie łatwiejsze, ale FWD będzie szybsze. Jakiś japoński bodajże klub rajdowy nawet to sprawdzał. Trzeba tylko opanować wstręt do hamulca i używać go jednocześnie z gazem :D
Natomiast żeby nie było że jestem całkowitym malkontentem to zgodzę się, że QV jest obłędne pod względem osiągów. Jak oglądałem filmik z jazdy po Nurburgringu to trochę w dołku ściskało i tak sobie myślałem że nawet jakby wyglądała jak Polonez to i tak pojeździłbym po torze :D
Ciekaw jestem, czy i kiedy dadzą ją Clarksonowi do testowania.
Pojdzie, pojdzie. 5 tysi to Malo.
Giuliaa ze swymi 500 końmi musi być tylnonapędowa ( i dobrze elektronicznie okiełznana ). Plus kwestia wyważenia. Przy tej mocy tak.
Ale tak jednoznacznie jak Mikelos bym nie był pewien - że _zawsze_ na krętej RWD. Przy przedniosilnikowych, ciężkich RWD lekkie FWD na krętej drodze nawet przy różnicy mocy 150 vs 300 koni nie musi się wstydzić, może być skuteczniejsze (choć może nie tak efektowne jak RWD) i nie przestraszy kierowcy jak kolegę poniższy nissan w ok 1:00 min, że później aby ochłonąć odpuszcza.
https://www.youtube.com/watch?v=3gyK5VZyb64
Przypuszczam że i nie tak lekki hothatch pokroju meganki RS by tej samej mocy tylnonapędowe auto objechał, a kierowca byłby bezpieczniejszy i mniej się nakontrowal.
Aż dziwne że nikt jeszcze się nie wciął ze swoim "a i tak 4x4 jest najlepsze".
To może ja się wetnę :)
Może czegoś nie rozumiem w Wazej dyskusji, ale musicie wiedzieć że Giulia QV będzie z napędem na cztery koła.
Będzie tylko RWD. Było już chyba kilka razy.
Gdzie? Chyba czegoś nie doczytałem. Byłem całkowicie przekonany, że QV będzie 4x4. Masz jakieś źródło?