Dzieki za odpowiedź ;) chyba już poszła, w sumie dość szybko nawet numeru VIN nie zdążyłem sprawdzić bo obawiałem się że modelowo jest to 2006 r a chciałbym uniknąć zakupu tego rocznika.
Printable View
Witam,
Zamierzam kupić 159 1.9 JTS SW. Po przejrzeniu portali nie ma tego zbyt dużo. Czy ktoś oglądał lub mógłby się odnieść do ceny znalezionego przez mnie egzemplarza? Czy to dużo czy mało jak na takie wyposażenie, rocznik, przebieg?
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-sw-...C30845954.html
Pozdrawiam
Tadzik
Ciekawe czyja bo ramki z forum chyba ma ( nie widze dokladnie na tel. ) i w opisie , ze od fana itp
co radzicie ? szukać w kraju czy zagranicą ?
wiem, że cło za pojemność powyżej 2000cm3 będzie wysokie ale może warto ?
Miałem przez 9 lat 166 V6 3.0 24V, od dwóch lat mam Brerę 2.4 jtdm. Kupiłem diesla bo to był jedyny optymalny silnik do tego modelu.
3.2 V6 to wynalazek GM, paliwożerny bez pazura, 2.2 JTS jest słaby, potrzebuje obrotów i paliwa.
Moje zdanie jest takie (mowa o ,modelach Coupe) jak ktoś się uprze na V6 to bierze GT (jazda bez trzymanki), jak na diesla to Brera.
Z praktyki mogę powiedzieć, że te 2,4 jtdm w Brerze jest praktycznie tak samo szybkie jak 3.0 V6 w 166, ok spod świateł.., klang silnika obroty itp., ale na co dzień, elastyczność, spalanie, na plus dla 2.4 jtdm. Ostatnio jeden z 50-letnich "młodzieńców" w nowym Camaro,
ironicznie komentował diesla w Brerze, że to takie wolne. Jak geniuszowi wytłumaczyłem, że co by nie robił, to i tak byłbym szybciej w Berlinie, bez narażania prawa jazdy, wywalił wielkie oczy i się spytał niby jak: odpowiedz był prosta, zbliżone prędkości na autostradach i.... zero postoju na tankowanie.
A jak kupić, albo krajową z salonu, albo samemu po droższą (z kimś kto się zna) za granicę, ...tak, tak słyszę już głosy handlarzy, że on może... Zasada jest prosta, dobra zadbane alfa tania nie będzie.
Witam,
Przymierzam się do kupna Alfy 159 1.9 JTDM 16v. Jak do tej pory znalazłem takie oto dwa modele:
Alfa Romeo 159 26900.00 PLN. Kraków - otoMoto.pl
Alfa Romeo 159 26000.00 PLN. Rybnik - otoMoto.pl
Jeśli mógł by mi ktoś doradzić na co zwracać szczególną uwagę przy kupnie, czy lepiej kupić autko nasze polskie krajowe czy może jakieś zagraniczne ?
Na które podzespoły zwrócić szczególną uwagę i tego typu porady gdyż jestem Laikiem jeśli chodzi o samochody dlatego proszę kogoś z doświadczeniem i wiedzą o pomoc w znalezieniu mojej wymarzonej 159 :)
Na przykład co warto wymienić/sprawdzić od razu po zakupie używanego autka, tak profilaktycznie ;p
Pozdrawiam Michał =]
Bardzo dobry rocznik. Może koledze chodziło, że "stary" :)
- - - Updated - - -
Chcesz porady to przejrzyj 3 ostatnie strony tego forum, dowiesz się wiele na temat typowych przypadłości tego silnika i na co zwracać uwagę. Głównie klapy w kolektorze ssącym, EGR, DPF.
Napisz skąd jesteś to może ktoś doświadczony z komputerem będzie w stanie z Tobą pojechać na oględziny samochodu. Bez diagnostyki komputerowej nie waż się kupować auta ;)
Czy ktoś może korzystał z ich usług???
http://motoraporter.com/
Ten pakiet Premium wydaje mi się trochę drogi bo chyba to samo w ASO można zrobić taniej. Plus taki że ten niby "specjalista" sprawdzi nam auto w każdym miejscu w Polsce nawet bez naszego udziału by nie trzeba było jechać na darmo.
Co o tym myślicie?