Trochę podobne do tych z 156/147 GTA, aczkolwiek przydałyby się beżowe żeberka ;)
Printable View
Trochę podobne do tych z 156/147 GTA, aczkolwiek przydałyby się beżowe żeberka ;)
Przez najbliższy tydzień test Giuli - może coś ciekawego się pojawi.
https://www.youtube.com/watch?v=DxI71AvDG6U
Motor 50/2016 kolejny test Giulii Quadrifoglio MT6.
Badanie na hamowni dało im 473 KM (-37 wobec serii) przy 6281 obr/min i 613 Nm (+13 wobec serii) przy 2558 obr/min;
napisali jednak, że "badania na hamowni dokonaliśmy na paliwie 95-oktanowym. Według Alfy najlepsze osiągi zapewnia benzyna o wyższej liczbie oktanowej".
Podsumowali tak "Giulia ma wszystko, by wywołać zamieć na szczycie klasy średniej. To wybitne auto, które wcale nie ustępuje niemieckim rywalom. A przy tym różni się od nich charakterem".
Dodałbym jeszcze jedno stwierdzenie z tego artykułu: " Choć Alfie można zarzucić, że niektóre materiały, głównie te umieszczone nisko, nie przystają klasie premium, Włosi w końcu przyłożyli się do jakości. Nie dość, że elementy wnętrza zostały ze sobą dobrze spasowane, to jeszcze pod naciskiem nic tu nie skrzypi. U rywali spod znaku BMW i Mercedesa nie jest to taką oczywistością ".
Wg gazety mierzony sprint do setki 4.1 s tylko nie wiem w jakich warunkach bo zdjęcia są w scenerii śnieżnej krainy ;)
Ogólnie bardzo dobrze oceniono Gulie w tym teście czego się nie spodziewałem ;)
Wow! Jeśli ktoś jeszcze nie widział 2 części testu Markku Alena to gorąco polecam! Pozamiatał tyłkiem aż miło. Opony najprawdopodobniej do wyrzucenia po takim teście.
https://www.youtube.com/watch?v=bsV89DJU8to
L.
Właśnie dostałem maila z Pol-Caru w Ostrowie Wlkp., że zapraszają bo mają demówkę w benzynie 200KM AT8.
Dodatkowo przeglądam cennik i pakiety serwisowe.
Co się rzuca w oczy, to że dla benzyn pakiety serwisowe są 2x droższe niż diesla! Dlaczegóż?! Czy benzyna wymaga częstrzego serwisu?
Np. maximum care, 5 lat gwar, limit 75k km
benzyna 10990 PLN
diesel 5450 PLN
Dodatkowo wersje Q4 są o 14mm wyższe niż RWD, czemuż tak?!
1. To nie czasy Mercedesa "balerona" - teraz ciężko powiedzieć, co jest mniej trwałe.
2. No nie wiem, diesle to często służbowe, a służbową Astrę w dieslu kumpel odpalał przy -15 stopniach i piłował na parkingu pod odcinkę, aż się w środku zrobiło ciepło i dopiero wtedy ruszał. Jak pojechał na pierwszy serwis, to mechanicy mówili, że musieli dokręcać prawie każdą śrubkę, bo wszystko było rozklekotane ;).