Czy jest ktoś z Wrocławia, kto ma stelvio 280. I byłaby szansa się spotkać i pogadać
Printable View
Czy jest ktoś z Wrocławia, kto ma stelvio 280. I byłaby szansa się spotkać i pogadać
Spalanie w mieście jest moim zdaniem niemożliwe do określenia z uwagi na to iż każdy ma inny styl jazdy i nawet jak podasz że chodzi o Wrocław to ktoś może dojeżdżać wcześnie rano z Bielan do centrum Powstańców Slaskich i chwytać zieloną falę a ktoś inny może jechać w szczycie np. przez remontowany zakorkowany odcinek i wyniki będą diametralnie różne.
Jeździłem dwoma egzemplarzami Stelvio 280 i wprawdzie jakoś specjalnie nie oszczędzałem paliwa ale moim zdaniem jako takie minimalne spalanie można smiało określać na 8 litrów (ktoś pewnie powie że da się wykręcić wyniki z 7 z przodu i się zgodzę). Od tego minimalnego spalania wszystko w góre zależy od rodzaju drogi i stylu jazdy. Miasto moim zdaniem zaczyna się z okolic 10 litrów - pamiętajmy że start&stop nie zawsze się włącza np. jak klima nie wydala to silnik na postoju pracuje i nie oszczędzamy. Realnie na kręcenie się po Wrocławiu w normalnym ruchu szacowałbym okolice 12 litrów.
Jeśli ktoś pyta o spalanie benzyny to polecam pomyśleć o dieslu. W Stelvio nie słychać za bardzo pracy silnika, 2.2 będzie odczuwalnie słabszy od 2.0 280 ale za to będzie na pewno oszczędny. Giulią z 2.2 wykręcam średnie spalanie w okolicy 7.5 litra. W trasie (lokalna droga) robi się 5 a w początkowej fazie gdy oszczędzałem silnik miałem wyniki z 4 z przodu.
Dokładnie.
Jeśli dla kogoś robi różnice 10 czy 15 (bo tyle w mieście trzeba liczyć) to lepiej niech kupi diesla. Mówię tu o mieście czyli światła co 100m. Oczekiwanie na skręt, trochę korków itp.
Sory ale nie da się zrobić 8 w mieście. Cyba że na zielonej fali o 2 w nocy.
btw jest wątek o spalaniu. Po co pisać w ogólnym?
http://www.forum.alfaholicy.org/giul...ie_paliwa.html
Proszę bardzo. Tyle pali 2.0T 280KM w Warszawie :D
Załącznik 245548
To nie silnik na miasto dla kogoś kto patrzy na spalanie. Do miasta to hybryda albo najlepiej fiat panda za 5k zł. Mówię serio. Lepiej kupić taniej nowy samochód i za to kupić drugi do miasta.
Mnie akurat nie boli ile pali. Trzeba to leję ale boli że ten samochód się dusi w mieście. Nie nadaje się tam.
To podróż z dzisiaj :) Fakt korki ale to właśnie "miasto". Obroty to były max 2.5k w trybie N. Prędkość średnia 10km/h
Średnia z pewnością powyżej 15l bo komp zaniża.
Chciał kolega wiedzieć ile pai w mieście 90% to już wie. Jutro też mogę wkleić wykresik :D
Chcę zobaczyć w "mieście" to 8l w Stelvio. Nawet niech będzie 10l :D
Dalej wg Alfy 15/100 to max?