Markos plastikowy jak miałeś to ok. Bo w Alu klapki nie urywały się. Ale mechanizm był nijaki ale pózniej go poprawiono.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Printable View
Markos plastikowy jak miałeś to ok. Bo w Alu klapki nie urywały się. Ale mechanizm był nijaki ale pózniej go poprawiono.
Panowie nie róbmy z forum ringu. O kolektorach chyba już wszystko powiedziano. Każdy ma swoje zdanie. Ja chciałem podzielić się informacją o dokonanej regeneracji kolektora plastikowego. Peace :)
Czarny jak się czytasz to mój rocznik nie miał montowanych troszkę trzeba poszukać. Był tylko pół roczny wypust. A klap bez śladu wyrzucenia nie wrzucisz. Jak mówiłem był cały czyszczony wiec bym widział. W Niemczech nie kombinują tak jak w Polsce. Jakbym miał klapy to bym kupił nowy.
Markos masz racje nie ma co bić się na ringu, każdy chce jak najlepiej dla swojej belli i dla siebie :-). Pozdrawiam.
kolego to pisz w temacie dotyczacym 156, a nie 159.Ja nie wiem o ktorym modelu piszesz i jaki posiadasz??To,ze masz w profilu 156 nie znaczy, ze nie zakupiles dopiero co 159 i zapomniales zaktualizowac dane
nie zapominam, ale ok. wypowiadam się bo wiem że silniki są takie same, i to ktoś mi zarzucił że nieprawdę mówię tak. ja wypowiadałem się konkretnie odnośnie czyszczenia kolektora tak?? wię podałem rozwiązanie lepiej zakup niż regeneracja chyba nie popełniłem błędu. Bez urazy pozdrawiam.
Kiedyś też myślałem, że lepiej jest mieć klapy niż nie mieć. Kupiłem kolektor w kolektorycdti.pl i takiego kolektora używałem półtora roku. Załączam jak wygląda kolektor dziś. Na pozostałych klapach jest nieco gorzej. Inna sprawa, że ty masz kolektor plastikowy a ja metalowy i sposoby regeneracji chyba są inne.
I to nie chodzi o to, żeby robić ring, tylko, żeby każdy kto będzie czytał ten wątek w przyszłości miał pełne informacje co do tego czy zostawiać klapy czy nie.
Załącznik 135027
czyli widać, że już podchodzi olej. Ja tak jak mówiłem, jestem za tym aby konstrukacja była konstrukcją firmową. ie zmieniać jej, ale uważam, że na nowym kolektorze przejechałbyś więcej :-)