Dokladnie tak.
Printable View
a ile litrow wchodzi do ukladu??
pojade jutro i cos zakupie
Wszystkie DOT4 są mieszalne ze sobą i można je dowolnie zastępować (to nie są oleje silnikowe, że każdy producent silników wymyśla swoje normy). Jeśli ktoś chce się szarpnąć na coś lepszego to motul dot 5.1. Też jest mieszalny z DOT4 (i go zastępuje), ale ma wyższą temperaturę wrzenia. A to jest w wypadku płynu hamulcowego kluczowe. Ale jeśli ktoś nie startuje w rajdach to zwykły DOT4 wystarczy. W 159 z małym hamulcem i tak nie ma za bardzo jak porajdować.
Uwaga. Nie stosować DOT5. Bo to zupełnie inny płyn.
jahu dzieki za cenne informacje
Cytat:
Jeśli ktoś chce się szarpnąć na coś lepszego to motul dot 5.1. Też jest mieszalny z DOT4 (i go zastępuje), ale ma wyższą temperaturę wrzenia. A to jest w wypadku płynu hamulcowego kluczowe. Ale jeśli ktoś nie startuje w rajdach to zwykły DOT4 wystarczy.
Nie do końca tak jest. Większość sportowych płynów są klasy DOT4 a ich temp wrzenia wynosi ponad 300stC. Klasa DOT 5.1 okraeśla, że minimalna temp wrzenia ma wynosić 260stC, a tą normę spełniają obecnie praktycznie wszystkie DOT 4.
Z mojej strony polecam stosować dobre płyny DOT 4 typu Longlife, a do samochodów z układami stabilizacji toru jazdy płyny o obniżonej lepkości kinematycznej np Ate SL.6
no to dzis mi przymarzł reczny (na szczesie nie byl zaciagniety). Wstawilem Alfe do garazu i farelke pod spod. Czeka mnie wymiana linek :-/. Ma ktos numer tych pierdzielonych spinek tylnej kanapy? Jaki jest mniej wiecej ich koszt? Niech mi ktos przypomni co tam trzebabylo demontowac-tunel srodkowy,fotele,siedzisko kanapy?
Foteli nie musisz, możesz pokombinować z fotelami(góra-dół, przód-tył) i odkręcić tunel. Spinki kanapy 3 szt, tyle było w SW. Coś około 15pln/szt.