nudziło mi się więc umyłem trochę swoją Bellę :D i zrobiłem kilka fotek ;)
Załącznik 102169Załącznik 102170Załącznik 102171Załącznik 102172Załącznik 102173
Printable View
nudziło mi się więc umyłem trochę swoją Bellę :D i zrobiłem kilka fotek ;)
Załącznik 102169Załącznik 102170Załącznik 102171Załącznik 102172Załącznik 102173
Witam
Szukam dobrego mechanika serwisu dla 159... może ktoś zna takiego któremu moja alfa nie będzie służyć jako materiał naukowa...
W Gólczewie na miejscu ASO ALFY jest Skoda podobno został tam jeden mechanik... może ma ktoś jakiś "kontakt" z nim.
... Na tą chwile to jedynie zostaje Piaseczno...
Pozdrawiam....
tak bez problemu możesz do niech podjeżdżać ogarniają nadal Fiaty/Alfy, mam znajomego mechanika w salonie Skody więc nie ma problemu żeby z nim pogadać a co tam sie dzieje z Alfa ?
... na pewno rozrząd do wymiany bo z każdym kolejnym kilometrem strach jest większy :) przy okazji do sprawdzenia stan kolektora ... przy ostatniej wizycie w aso uświadomili mnie ze jeden wtryskiwacz jest do wymiany drugi moze jeszcze poczekać ale tez za jakis czas wymiana (coraz głośniejszy klekot silnika) ... myślę ze lepsza będzie wymiana od regeneracji....poza tym nie jestem pewien ale od jakiegoś czasu tak jak by dwa pierwsze biegi były "krótsze" większe obroty silnika mniejsza prędkość na pierwszym i drugim biegu trójka normalnie ale gdy obroty silnika coraz większe... jest wrażenie jak by moc gdzieś bokiem uciekała :) obroty rosną a prędkość ta sama... na wyższych jest już normalnie ... Pozdrawiam...:)
Tomcio sprawdź czy gdzieś ci bokiem powietrze nie ucieka, ja tak miałem, druga rzecz może być że sprzęgło się ślizga :D
Przyszedł mi taki pewien pomysł. Ogólnie mamy ciężko się zgrać żeby większa liczba osób przyjechała w jedno miejsce. Ale tak sobie myślę, że można by było zorganizować jakiś spot połączony z czymś jeszcze. Nawet coś w takim rodzinnym klimacie, z kobietami i dziećmi (jak ktoś ma :P) Może np jakiś meczyk byśmy sobie rozegrali (to dla panów), a potem wspólny grill albo ognisko i jakieś piwko (i tu w sam raz doskonałe zastosowanie znajdzie kobieta, która posiada prawko i odwiezie nas do domu :D). Tak żeby zorganizować sobie cały dzień w klubowym gronie. Co gdzie i jak, to by się dograło jakoś, tylko kwestia tego czy byli by chętni na takie coś i czy udało by nam się znaleźć wspólny termin.
I jeszcze jeden pomysł (coś ich dużo dziś mam :D) mój klient ma sale weselną, ale oprócz wesel organizuje właśnie grille i ogniska. Gdyby było więcej chętnych to mogę z nim pogadać ile by to kosztowało i co by było w cenie. A dla osób przyjezdnych, które by nie chciały od razu wracać do domu można też załatwić nocleg u niego za parę groszy bo ma też hotel. Myślę, że dał by mi jakąś dobrą cenę za to. Tylko trzeba się zebrać i ogarnąć coś takiego. A o boisko to już nie problem tylko kwestia czy większe czy mniejsze.
Pomysl niezły, tylko moja kobieta nie ma prawka:(
Sebek , a ja Alfe pucuje tak :)
Piotrek świetny pomysł :) Jestem na 100%, tylko teraz zebrać chętnych, termin mysle ze każdy znajdzie na taki Relax :) Pzdr :)
nie wierze ze Alfę gąbką byłeś ;p chciało Ci się ?? :D:D
Znalazłem wkońcu trochę czasu :p
Rozmawiałem dziś ze znajomym, który ma gospodarstwo agroturystyczne. Jak byśmy chcieli to może nam wypożyczyć miejscówkę za jakąś symboliczną opłatą, na grilla albo na ognisko z taką duża altaną (czyli i deszcz nie był by nam straszny). Dodatkowo może nam ogarnąć jedzenie i napoje (w zależności ile czego) po dobrej cenie. Jako dodatkową atrakcję oferuje jakieś jazdy na koniach z instruktorem za około 20-30 zł od osoby, a dla dzieci ma kucyki żeby sobie pojeździły oraz dorożki dla kilku osób. Jak by ktoś chciał popływać to jest zejście na rzekę. Myślę, że cenowo było by naprawdę atrakcyjnie no i fajna okazja żeby spędzić mile czas z rodziną i spotkać się w końcu w szerszym gronie. Zróbmy listę osób chętnych i niech każdy napisze ile osób by ze sobą zabrał, tak żeby orientacyjnie wiedzieć co i jak. Wtedy ja bym ustalił konkretnie cenowo jak by to wyglądało. Odezwę się też do ludzi z Warszawy, może tam też byli by chętnie wtedy zrobiłby by się taki większy zlot. To co robimy listę
1) piotreek - 2 osoby
[QUOTE=piotreek;1230301]Rozmawiałem dziś ze znajomym, który ma gospodarstwo agroturystyczne. Jak byśmy chcieli to może nam wypożyczyć miejscówkę za jakąś symboliczną opłatą, na grilla albo na ognisko z taką duża altaną (czyli i deszcz nie był by nam straszny). Dodatkowo może nam ogarnąć jedzenie i napoje (w zależności ile czego) po dobrej cenie. Jako dodatkową atrakcję oferuje jakieś jazdy na koniach z instruktorem za około 20-30 zł od osoby, a dla dzieci ma kucyki żeby sobie pojeździły oraz dorożki dla kilku osób. Jak by ktoś chciał popływać to jest zejście na rzekę. Myślę, że cenowo było by naprawdę atrakcyjnie no i fajna okazja żeby spędzić mile czas z rodziną i spotkać się w końcu w szerszym gronie. Zróbmy listę osób chętnych i niech każdy napisze ile osób by ze sobą zabrał, tak żeby orientacyjnie wiedzieć co i jak. Wtedy ja bym ustalił konkretnie cenowo jak by to wyglądało. Odezwę się też do ludzi z Warszawy, może tam też byli by chętnie wtedy zrobiłby by się taki większy zlot. To co robimy listę
1) piotreek - 2 osoby
2) robert - 2 osoby
1) piotreek - 2 osoby
2) robert - 2 osoby
3) fenix - 2,5 osoby + możliwe jeszcze 2
P.S
Pozdrowienia dla kolegi z Alfy, który zaparkował obok pod Kauflandem. Chwile czekałem, ale mała mi płakała i musiałem uciekać...
Załącznik 102803
no lokers, dziś jak się mijaliśmy rzuciłem okiem na Twoją belle i stwierdzam, że cudeńko :D
---------------
moja spotkała się ostatnio z sarną... nawet mam filmik: http://www.youtube.com/watch?v=J-O_rZRT9VY
już myślałem, że będę musiał łatać zderzak... ale nie został nawet ślad :D
poszła prosto na rejestrację, dlatego bella cała... gdyby w sam zderzak byłoby gorzej.
tak to jest tylko wgięcie na rejestracji 1cm2, które ledwo widać...
ale kiedy wysiadałem z samochodu żeby spojrzeć na straty, to chwila zwątpienia, czy chcę to widzieć :D
dobrze, że przytrzymał mnie ten zając i pomyślałem, że zaraz może być następny to się nie rozpędzałem zbytnio... a tu jeb.. sarna :D
Powiem Ci że szczęścia faktycznie sporo w całej tej sytuacji, ale jak zobaczyłem Twój filmik i to jak ta sarna zbiera się w locie z asfaltu, to myślałem że padnę ze śmiechu. Hehehe sarna kozak.
Nie no sarna rozp... system tym swoim driftem :D ale najwazniejsze ze alfie i Tobie nic sie nie stało.(pomyslec, ze ja kota trafilem i mam zderzak popekany)
Malutka jeszcze:)
Witam,
mam do obejrzenia AR w Płocku, macie może namiar na sensowny "serwis", w którym mógłbym ja sobie sprawdzić?
Znalazłem autoserwismazowsze i wszystko gra, tyle, że tam taka przyjemność 400 PLN, więc może wiecie, gdzie mógłbym zrobić to taniej.
Będę wdzięczny za podpowiedź.
Fenix widziany wczoraj na mieście :D powiem Ci że idzie ta Twoja Alfa ;)
Kameleon powiem Ci że drogo Ci krzyknęli, nie wiem czy to jest spowodowane tym że już nie ma serwisu Alfy u nich, ale w ciągu roku byłem u nich na takim sprawdzeniu i koleżka zapłacił 250 zł. Jeżeli nie serwis to za parę groszy mogą sprawdzić Ci zawieszenie z 500 metrów dalej w Peter Gumie. Co do lakieru to załatw sobie miernik no i kabel tez może ktoś Ci pożyczy z Twojej okolicy. I wtedy nie wydasz 400 tylko z 50 w maxie
Z cyklu znajdź różnice :P Załącznik 103686Załącznik 103687
Nie o szybe akurat chodziło:P ale spoko;) a masz do wyboru: wczasy w urokliwym mieście jakim jest Płońsk, lub jako nagroda pocieszenia dobre piwo na najbliższym spocie(jesli pojawimy sie na nim obydwaj):cool:
Wczasy w Płońsku mam caly rok,;),więc wybieram bro na spocie,mam nadzieję że będzie okazja zgrać kilka osób:cool:
Ok wiec teraz pozostaje tylko czekac na dobrą okazję:cool:
Dobra co do konkursu to na pierwszym zdjęciu po samochodem nie ma trawy a na drugim jest :D a co do spotu to może w końcu ogarniemy ten temat wspólnego grilla. 10 minut temu gadałem z kolesiem , może załatwić nam kajaki no i nocleg jak coś. 10 km od Płońska (zresztą pisałem już o tym) to może taki spontan i robimy to w tą sobotę bo podobo ma być zajebista pogoda.
Ja w tą sobotę odpadam, gdyz poniewaz moja kobieta ma 2-gą zmianę :/
W następną ja odpadam. Bo w sobotę mam kawalerski u kumpla, a w niedzielę impreza rodzinna, tak więc dwa dni %%%%%%% to może w sobotę 17 sierpnia??? Akurat dwa tygodnie to każdy by zdążył ogarnąć sobie wolną sobotę.
no możliwe, że 17 sie da ogarnać, z tym, że ja dopiero po południu(praca) a urlop kończy mi się w ten wtorek :/
Mozna i od piatku zaczac :) hehe