Marcinie nie unoś się tak, złość piękności szkodzi ! :D A tak na serio to jakiś większy spot by się przydał taki na zakończenie tego sezonu, bo coś te lato nie chce nas opuścić :D
Printable View
Marcinie nie unoś się tak, złość piękności szkodzi ! :D A tak na serio to jakiś większy spot by się przydał taki na zakończenie tego sezonu, bo coś te lato nie chce nas opuścić :D
Patryk jestem zaaa :) tylko każdy się musi wypowiedzieć :P
no i nikt nie pomoze s tym sklepem? :P
Tu masz namiary na jeden sklep który powinien mieć coś takiego http://galeriafirm.eu/galeriafirm/in...a=firma&id=467 :)
kogo alfe 159 czarna widziałem dzisiaj w Rondzie?;)
Jak JTS to moja :P
Tak był to jts :) kusilo mnie żeby pomachac ;) Zona mnie zblokowala ;) potem widziałem też czarna 159 na kr rejestracji jadący ul kowalska ;) kolo Ronda czerwona gtv... Między langera i Leonarda bordowa 156 fl ...a na poniatowskiego czarna 156 jtd przed fl i srebrna gt ;) kiedyś nie było tyle alf w Bochni ;)
Witam wszystkich fanatyków AF jestem z Gdowa ,od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem alfy 159 pozdrawiam wszystkich
Dopisuję się do Alfaholików z Bochni :)
Co prawda ramki dostałem w schedzie po poprzednim właścicielu i nie jestem też zbyt aktywny na forum, ale może powoli coś się będzie zmieniać.
Mam srebrną 166 na tablicach KSU.
Pozdrawiam :)
Witamy i zapraszamy do naszej grupy na FB wszelkie info na bieżąco :) https://www.facebook.com/groups/294659394017543/
nie wiecie czy jakies czesci pasuja z 166 do 156 ??
Panie i Panowie z Racji iż coraz większym zainteresowaniem cieszy się Bicie Rekordu Guinnessa w przejeździe 600 samochodów Alfa Romeo przez Śląsk, jeśli będzie nam dane dożyć tej pięknej daty 1 Maja 2015 r proponował bym aby się zorganizować i dołożyć tzw ''cegiełkę '' :) Wszelkie informacje w naszej Grupie na Facebooku ( https://www.facebook.com/groups/294659394017543/ ) . Planowane miejsce odbycia bicia rekordu to Katowice albo Gliwice. Kolumna jechała by z miejscowości MOP Bratkowice autostradką w kierunku Katowic, na MOPach każdy z poszczególnych miejscowości by się dołączał :) . Pozdrawiam Michał
Dla mnie bomba! Jeśli tylko dam radę to pojadę!
to super :) a jak z resztą ? :)
Ja się też na to bicie rekordu piszę :) Kolego Ulv od srebrnej 166 na KSU jesteśmy sąsiadami :) Ja mam czarną 156 fl na ramkach i albo parkuję na parkingu przy blokach albo na górze przy cmentarzu tam gdzie przeważnie ty parkujesz swoją alficzkę :)
no to zbieramy ekipę :) to będzie na pewno ciekawa impreza :)
ja niestety odpadam bo moja alfa zginela smiercia tragiczna dnia 12 grudnia 2014r :( i obecnie jetem bez alfy :(
co się stało ? :/
Łukasz nawet bez Alfy masz być :P Jak nie będziesz mieć autka to ja cie zabiorę :)
wialo strasznie i drzewo spadlo tuz przed maske nie bylo nawet sekundy na reakcje i wyszarpalo caly zawias mise olejowa swiatla blotnik kolyske mocowanie silnika kolumne prawego amora i jeszcze pare innych rzeczy :( kupilem sobie autko zastepcze ale to nie alfa ;/ to sie chetnie zabiore z Toba wtedy :)
co tu sie tak cicho zrobilo ??
to co kupiłeś ? :P jak nie alfę ? :P
Tigre bo na nowa Alfe mnie nie stac 166 zainwestowalem cale swoje oszednosci ;/
bumarc, miło mieć sąsiada Alfaholika :) Zastanawiałem się już od jakiegoś czasu, czy właściciel tej 156 jest na forum.
Tak jak było już napisane w temacie Tarnowa robimy spota 15 lutego o godzinie 17.30 w Bochni na Galerii Rondo na samej górze, zrobimy parę zdjęć i później wybierzemy się w ciepłe miejsce na herbatkę. Wszystkich zainteresowanych serdecznie zapraszamy :)
ps. sąsiad jeśli będziesz miał czas to też do nas na spota zawitaj :)
W dniu dzisiejszym we wczesnych godzinach rannych zatarła się mi pompa wodna w skutek czego zerwał się pasek rozrządu ---- a dalej się można domyślić :(
Bogdan to naprawiasz silnik czy nowy wpada do autka?
witam
jako ze mam z Brzeska blisko jade dzis obejzec to cudo ;p dla żonki na walentynki
http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-1-9...C35799652.html
ma ktoś jakieś opinie o tym komisie??
Bogdan powodzenia w szybkim poskładaniu alficzki :) Firma od złączek to http://fmic.pl a od zmiany map to http://www.cinsoft.pl :)
166 maja pecha ostatnio ja teraz szukam czegos bo musze sie z tej tigry przesiasc ;/
Dół silnika jest oki . Mam pokrzywione zawory dwie "szklanki" pęknięte głowica też.
Głowice namierzyłem juz od Kolegi z naszego forum a doktorem który dokona przeszczepu będzie mój kolega z pracy ( tez swój zad wozi AR :) ). Lokalnym mechanikom nie dam zarobić :) z przyczyn wiadomych , po rozmowie z niektórymi stwierdziłem ze lepiej niech to zrobi fascynat :).
Tak na koniec - powodem problemu było łożysko na pompie wodnej które się zatarło i w skutek czego ścięło ząbki na pasku rozrządu.
Myślę że niebawem wyjadę o własnych siłach i mijając się będziemy sobie machać ,:)
Ile miało km za sobą to lozysko?
Nie mam pojęcia ale jeszcze nie pora była na wymianę , nie robię dużo km .Wymiana była 1.5 roku temu .
Mam taka dziwna ceche że problemy staram się rozwiązywać nie dopuszczam aby mnie zdołowały .
Zaraz po tym jak mój JTD ostygł przez moment czułem sie przybity ale pomyślałem że to przecież tylko silnik i nic więcej najważniejsze że nic poważniejszego się mi nie przytrafiło.
Może to i "nie kontrolowany optymizm" ale pomaga przetrwać :)
Kolega z forum zaoferował głowice i już jest w drodze do mnie :)
:) :) :) Dzisiaj moja AR 166 została przebudzona ze śpiączki farmakologicznej .
I muszę przyznać że po szczegółowej operacji polegającej na wszczepieniu nowej głowicy , uturbienia, poduszek pod silnik i skrzynie wymianie wszystkich filtrów ,oleju w skrzyni , silniku (Valvoline) uzyskała coś na wzór hiper napędu. Do zobaczenia na drodze :)
Tak jak ci mówiłem ona coś słabo ciągła a teraz już wiesz co jej dolegało :) Dobrze że postawiłeś autko szybko na koła i tak jak ci już pisałem gratuluję naprawy i do zobaczenia na drodze oraz na jakimś spocie :)
Teraz nie ma porównania auto zachowuje się jak napalona włoszka :)
Fajna komfortowa jazda połączona z dynamika
Bumarc dzięki za wsparcie w trudnych chwilach:)
Panie i Panowie zlot w Łężkowicach był Mega!
Gdyby to nasza Pani Prezes organizowała to byłoby Mega a tak to my tylko staraliśmy się żeby było dobrze :)
Marcin ale ty jesteś skromny.
Mega Zlot!