Chyba nie było takiej opcji.
Chyba nie było takiej opcji.
Sukces jak toś ma problemy w radiu z bluetooth lub WiFi lub oba problemy naraz to wymiana chipu rozwiązuje problem
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Rzeczywiście jest już wsparcie dla MCU S32F0 - super informacja!
Ja się podjąłem tematu modemu bazując na poniższym:
https://forum.xda-developers.com/t/w...units.3898344/
Wypróbowałem w sumie dwa modemy: Huawei e1750 oraz Huawei e3131 (w wersji modemowej oraz hilink). Na moim ROMie od Majfrenda niestety nie widzi żadnego pomimo, że w podlinkowanym wyżej temacie oba są oznaczone jako zgodne. Chińczyk nie odpowiedział na pytanie, które modemy wspiera jego soft więc zakładam, że to loteria. Póki co odpuściłem, ale fajnie byłoby się nie bawić z udostępnianiem i mieć info na wyświetlaczu z zasięgiem sieci. Jak masz chęć przetestować tanim kosztem u siebie to mogę Ci wysłać obydwa za symboliczne 30 zł + koszt paczkomatu.
A czy może ktoś polecić jakieś sprawdzone radio z androidem ale taki żeby był 7' ekran jak w popularnych Pioneerach?
https://www.forum.alfaholicy.org/ima...2021/03/17.jpg
Jakoś wizualnie do mnie nie przemawiają wersje 6,3 cala lub około tego rozmiaru przez te gałki czy przyciski obok ekranu.
Jest przecież wersja 7'' cięta idealnie na wymiar w miejsce fabrycznego radia (bez navi):
Załącznik 276675
Mam fajny sposób odnośnie anteny GPS
Nie musimy montować dodatkowych anten, wystarczy kupić przejściówkę (której zdjęcie dołączam poniżej) i podłączyć oryginalną antenę GPS do radia.
Zasięg drastycznie wzrasta.
Metoda przetestowana osobiście :)
Załącznik 276701
Czy w androidzie jest opcja aby ukryć w aplikacjach pasek górny? Np żeby w gmaps go nie było i w nowej aplikacji od radia. Fabryczna apka rafia No nie miała paska górnego.
I czy jest gdzieś jakaś opcja aby pod fizycznym przyciskiem band przypisać aplikację, tak jak to można zrobić z fizycznym przyciskiem navi.
W Agama Car Launcher jest możliwość schowania lub pokazania paska, obstawiam, że to aplikacja powinna mieć taką możliwość w swoich ustawieniach. Napisz krótką wiadomość do twórcy aplikacji do radia, może coś pomoże. Na forum XDA widziałem, że twórca zapewnia właściwe działanie tylko przy dezaktywacji domyślnej aplikacji do radia a tzn. że bez roota się nie obejdzie.
Masz dostęp do factory settings? Jest szansa, że gdzieś to tam upchnęli, a jak nie to tak jak wyżej zostaje tylko przekopać forum XDA albo kontakt z twórcą aplikacji i root.
Obstawiam, że zmiana domyślnej aplikacji radia (co nie obejdzie się bez roota) załatwia obydwa tematy.
Ok. Dzięki. W factorynie ma takiej opcji. Poszperam xda
Witam A jakie najlepiej kupić aby było najmniej kombinacji i aby to ładnie wyglądało doradźcie coś.
[MENTION=87803]Wojnaradam78[/MENTION] Przejrzyj ostatnie 30-40 stron tego wątku.
[MENTION=59534]woj[/MENTION]naradam, gms navix - wybierz sobie, który chcesz model, niewiele droższy od tych chińczyków, zero problemów, wszystko po polsku, pełne wsparcie producenta i żadnych problemów jak z reklamacjami w Chinach.
"Ważniejsza od celu podróży jest radość z podróżowania" - Soichiro Honda
Ja używam już drugi rok radio z androidem od majfrenda (PX5 z tego co pamiętam) i nie mam absolutnie z nim żadnych problemów. Codziennie odpalam janosika na nim i spotify plus telefon przez bluetooth. Dodatkowo podłączona kamera cofania. Za tą cenę (zapłaciłem ok 1100 zł) moim zdaniem nic ładniejszego, co by odpowiadało fabrycznej nawigacji, do alfy nie ma.
[MENTION=60861]Kidd[/MENTION] Rozmiar standardowy 2 DIN, zakładasz ramkę i gotowe.
Opcji konfiguracji wyświetlacza, podświetlenia od groma, procesor dźwięku ze wszystkimi opóźnieniami itp, rozbudowany equalizer, dużo wejsc/wyjść, sterowanie z kierownicy, procesor 8 rdzeni, 4gb ramu, lte, GPS itp, nie bawisz się z żadnymi modemami.Działa bezawaryjnie, od 1600 zł są tańsze modele.
[MENTION=87063]WillowOfTruth[/MENTION] - Jedna jaskółka wiosny nie czyni, ten temat ma ponad 1700 postów, co drugi to: nie działa bt, nie działa WiFi, nie działa radio. Ja tam wolę mieć spokój za 300zl więcej, każdy robi jak uważa.
Dla mnie z ramką wygląda tragicznie ale wiadomo to już kwestia gustu, w to nie wchodzimy.
Pytałem bardziej o jakość podzespołów bo to mnie akurat ciekawi. Wszystko z powyższej listy mam 1do1 w swojej ryżowej stacji i to plug&play przygotowane pod 159 - czyli wpiąłem i działa.
Ja zapłaciłem 950 PLN z wysyłką z Polski. To jednak spora różnica.
U mnie też wszystko działa (oczywiście póki co). Problem miałem bardziej softwarowy ale rozwiązany przez Majfrenda w jeden dzień. Oczywiście liczę się z tym, że jak coś padnie to jestem zdany sam na siebie.
650zł w moim przypadku
Nie zrozum mnie źle bo wcale nie chce gloryfikować sprzętu od majfrendów ale trzymając się sztywnych danych i myśląc na chłodno to ja nie widzę alternatywy. A szkoda!
Ktoś miał może styczność z czymś takim: Pioneer SPH-8TAB-BT.
https://allegro.pl/oferta/pioneer-sp...lcd-9458267638
?
[MENTION=60861]Kidd[/MENTION] - IMHO najważniejszy jest dźwięk, nie suche dane. I tu jest pies pogrzebany - jedni uważają, że bose gra cudnie, inni, że to dno nic nie warte. To samo z odbiornikami - nie będę polemizował, nie słyszałem twojego chińczyka. [emoji39]
Jak tobie pasuje, to jest git i na tym poprzestańmy. [emoji106]
Poleci ktoś radyjko android do Mito? Widze ze ceny są różne. 3k na pewno nie chce wyłożyć. Max do 1k, 1,5k.
Od mito jest osobny dział i wątek na ten sam temat:
https://www.forum.alfaholicy.org/mit...acja_mito.html
Tam pytaj.
Co możecie bardziej polecić Erisin 7 cali 8 rdzeni czy Xonrich 7 cali 8 rdzeni ?
Czy macie rejestrator podpięty bezpośrednio do radia? Jeśli tak, to jak?
Czy ktoś stosował rozdzielacz USB? Chciałbym podpiąć 3 rzeczy pod USB
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Ale, że pod usb w radiu? Nie jest to zalecane, bo wyjście ma dość małą wydajność prądową, tam się wpina pendriwe i inne słabe badziewia.
Co chcesz konkretnie podpiąć? Chcesz wykorzystać wejście z tyłu radia? To równie dobrze możesz tam wpiąć w zasilanie rozdzielacz taki jak do zapalniczki i schować z tyłu.
A jak nie musi być z tyłu to normalnie do zapalniczki i git.
Bo wyjście w radiu upalisz, chyba, że ma ze 3A w co bardzo wątpię.
A te rejestratory nie mają wbudowanego akumulatora? Może USB jest tylko do transmisji danych + ładowanie baterii w rejestratorze?
Szczerze to wątpię żeby w 100% był zasilany z USB.
Najlepiej sprawdzić takim małym ustrojstwem pobór prądu przez wszystkie urządzenia i wtedy dowiesz się które z którym podpiąć pod jeden port USB:
Załącznik 278085
- - - Updated - - -
Co do NaviRadio+ to też zakupiłem pełną wersję.
Żeby zastąpić nią fabryczne radio potrzebny jest root czyli ten ROM dla S32F0: rom-px5-s32f0-9-0-malaysk-rom-for-px5-mcu-s32f0-rk3368
Jeszcze nie konfigurowałem pod siebie ale zapowiada się obiecująco i ma integrację z Agama Car Launcherem. Koszt to prawie 30zł ale alternatyw brak.
Przydałaby się jeszcze dobra aplikacja do dzwonienia :D
Załącznik 278086 Załącznik 278087 Załącznik 278088
Modem już masz? Bo ja kupiłem router i jest wpięty do gniazdka w bagażniku, przykleiłem do niego rzep i sobie wisi na boczku. [emoji16] Auto jest hotspotem jeżdżącym. Łączność przez WiFi.
Prawdopodobnie rejestrator podepnę pod dedykowane zasilanie zewnętrzne jak na załączonym zdjęciu ponieważ rejestrator może połączyć się po WiFi.
davit
mówisz że trzeba zmienić rom żeby radio działało? Czy to trudna operacja? Ja mam radio bez wejścia na cd. Będę je montowal za ok 3 tygodnie.
nervousman
modem już mam. Ale z tym routerem to super pomysł. Tylko z tyłu nie mam zapalniczki musiałbym zamontowaćhttps://www.forum.alfaholicy.org/ima...2021/05/33.jpg
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Ja mam w SW gniazdko. Nie wiem czy w sedanach było też?
Witam. Znalazłem radyjko na allegro chciałem wstawić link ale jestem nowy i jeszcze nie mogę... Procesor MT8312A, 4 rdzeni ARM Cortex A7 Quad Core 1.3GHz
Radio Chip TEF6686
Moduł AUDIO TDA 7851
Wbudowany CANBUS
Oczywiście android 10
Czy ktoś coś takiego montował u siebie i jak mu się sprawdza?
Mam podpięty pod radio rejestrator, modem internetowy oraz pendrive z piosenkami.
Zastosowałem taki rozdzielacz:
https://allegro.pl/oferta/hub-usb-ro...lem-9366037251
Wszystko działa bez problemów.
Co do Internetu polecam modem usb:
https://pl.aliexpress.com/item/32810...27425c0fkK6O6K
Mam taki i działa bez problemu, wpięty w port usb tworzy sieć wifi, z której można korzystać nie tylko w radiu.
Dodatkowo jeżeli ktoś ma taką możliwość polecam wykorzystać oryginalną antenę gps, wysraczy zakupić taką przejściówkę:
https://pl.aliexpress.com/item/10050...27425c0fMfPnvc
To USB z radia jest w stanie ładować Ci wideorejestrator? U mnie po podpięciu po chwili wyskakuje komunikat o zbyt niskim poziomie baterii.
Ja mam rejestrator z baterią i usb z chińskiego androida ładuje go bezproblemowo.
Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka
Ja mam 70mai pro i nie daje rady. Znaczy się rejestrator będzie działał, ale non stop daje komunikat o słabej baterii. Radio też chińskie.
To dziwne bo ja też mam 70mai pro i bez problemu daje radę, a przy obydwu wyjściach usb tak masz?
Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka