Jak ktos wezmie calosc to jestem chetn na fotele. Ew zrzuta
Printable View
czy mialby ktos dobre walki rozrzadu do oddania :)
Mam wałki V6 do sprzedania nie oddania:D u siebie zakładam od QV
Andrew kiedyś dodawałeś taką mądrą stronkę o swapach do 155...
Chodzą mi straszne pomysły po głowie. Jako ze ta 155 ma już chyba dożywocie u mnie z racji budy i ogółu :D... i silnika 16v ;)..więc kiedy przyjdzie taki dzień że nie będę musiał nią jeździć a zostanie odciążona innym wozidłem to w końcu(a czas najwyższy)zrobił bym funcar... Najchętniej 3.0 24v ale zobaczymy co z Londynu przyjedzie na graty :D może 2.5
Moja pierwotna 155 pojechała właśnie do pabla, zobaczymy co z niej wymóżdży ;)
BIMSKY jesteś the BEST :D
Cytat:
Ciekawe po co ją wziął?
Dla zabicia wolnego czasu :)
Mam pewien dziwny plan na zrobienie coś z moją budą stojącą już od dłuższego czasu.
A tak ogólnie, to po całym dniu (13h) i niespełna 800 km mam 155 V6 ;)
Będę dawał znaki co i jak.
Super ! Ja kibicuję. Zawsze jak jakaś 155 może wrócić do życia. A V6 to już absolutnie.
Dzisiaj mam kilka h wolnego czasu :)
Taki jest zamysł, ponieważ zbyt wiele osób wspomina o oddaniu tego "eksponatu" na złom, a wkładanie z powrotem TSa nie widziało mnie się nigdy.
Swoją drogą, to jeśli był by ktoś zainteresowany, to mam kompletny silnik 1.8 8V TS z wersji Formula w idealnym stanie z przebiegiem około 130-140 kkm.
myślałeś cos o skrzynce 6 biegowej do tej V6?
Witam szanownych pokręconych, dawno mnie nie było gdyż nie mogę nic zepsuć :), ale coś bym w końcu porobił z nudów, gdzie dostanę szklanki jakieś porządne bo trochę jedna mi klepie, jak składałem silnik jakieś 20tkm temu to delikatnie były "pomłotkowane". Pamiętam że ktoś z nas kupił Ajusy które mu szybko wyrezały wałek, więc tego ścierwa nie chcę zakładać. Robota szybka i przyjemna więc z chęcią bym sobie je zmienił. Pozdrawiam
Tomi kiedyś kupił do swojej 155V6 nowe popychacze i odrazu je wyklepało, trzeba kupić dobrej firmy te popychacze
Właśnie o Tomiego chodziło, świta Ci Andrzej gdzie to ogarnąć można?? Używek z rozmbiórki raczej dobrych nie dostanę, z drugiego silnika po 350tkm lepiej nie wyglądają :)
a poczym poznac ze wybite
U Tomiego powierzchnia czołowa sie poprostu zapadła od uderzeń krzywki wałka. Wybita szklanka ma wżery na powierzchni czołowej i jest też lekko zapadnięta
Mam skrzynię 6 biegową od 156 to sprawdzę co i jak da się wykombinować.
Ale tak na poważnie, to nie wiem kiedy.
Musimy najpierw "odkopać" moją, wygrzebać z niej wszystko do gołego i oddać do lakieru.
Potem Marek przysiądzie i będzie wszystko przekładał.
W między czasie coś pokminię. Oczywiście jak coś wymyślę to dam znać.
Jak na razie to mam 2 x 3.0 V6 24V na uszczelki pod głowicami, w tym jedną na wymianę zaworów. :(
Dodałem parę koników swojej Alfie:D
dzis pobawiłem się w oklejanie elementów tak na próbę
Nieźle to wyszło, całe auto będziesz kleił??
Tak całe w czarny połysk tylko niektóre elementy w czarny carbon
No nie powiem całkiem fajnie to wyszło.Mimo to chciałbym już zobaczyć efekt finalny całości:)
sam bedziesz kleil czy oddajesz komuś do zrobienia ?
W
Sam, też bym tak zrobił, nie warto dopłacać za robotę a oklejanie wcale trudne nie jest, chyba że ktoś ma 2 lewe.
to czekam na efekty :) a nuz bedziesz miał kolejkę klientów :D
w
Zrobię to raczej z ciekawości jak to będzie wyglądało:
Szybko spada ciśnienie oleju.
Wygląda to tak:
Zimny silnik 4 bary na wolnych,5 przy 3krpm
70* 2 do 4
90* 1,5 do 3 olej 65*
95* 1 do 2,5 olej 80*
W miarę dalszego rozgrzewania się oleju spada do 0,8 bara na wolnych.
Dosyć tez pulsuje to ciśnienie na zimnym +- 0,2
Oleje próbowałem różne,ale nie dawało to żadnych zmian.
Z czego ten pomiar, zegar na szafie czy manometr?
Pomiar manometrem
Te 2-3,bar to wydaje mi się minimum.
Jak spada poniżej 1,5 to silnik zaczyna być głośniejszy.
Dziwne,ze lampka smarowania się nie zapala.Chyba powinna poniżej 1 bara
a jaki przebieg ?
poniżej 1 powinna się zapalic kontrolka, pamiętam że w mojej byłej v6 wymieniałem pompę oleju (wszystkie inne lelemnty były ok) i ciśnienia wróciły do normy.
W