Doslownie tak. Alfa wraca do korzeni, wiec poszli po bandzie i zaciagneli technologie z lat 40'. Takze bedzie wajcha na tunelu srodkowym do wysuwania spojlera
Printable View
Ludziom, którzy się przyglądają tym zdjęciom objaśniam jeszcze raz :) : na obu zdjęciach widać samochód marki Alfa Romeo, który stoi przed moim garażem i czeka na wjazd. W obu przypadkach wracałem tymi samochodami z dalekiej podróży w warunkach gołoledzi.
W związku z tym powstało w mojej głowie pytanie: jak się zachowa spojler w Giulii w takich właśnie warunkach?
Dla tych, którzy nadal nie rozumieją o so chosi zapraszam "na jednego" do mojego garażu :D
na jednego ??
....................... - nie jade
nie oplaca sie
:D
Jeszcze w trybie race ;)
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Po polskich dziurach;D
czyli ze co ?
tyle kasy na autko tylko na sezon ?
bez sensu :-)
skoro producent nie zabrania jazdy w zime to jezdzilbym :D
gdybym mial :p
Wszystkim klientom ze Szwajcarii właśnie odebrałeś ostatni promyk nadziei.
A tak bardziej na serio, to powiem Ci właśnie, że ze wszystkich samochodów które prowadziłem w trudnych warunkach zimowych, najpewniej i najbezpieczniej czułem się w 159 ti Q4. Choć na zimówkach "17 była jeszcze niższa niż na letnich "19 to zarówno na szybkich ośnieżonych trasach jak i na krętych górskich drogach z zaspami sprawdzała się wyśmienicie. Nawet przez chwilę nie myślałem o wyciągnięciu swojej terenówki z garażu i pojechaniem nią właśnie na ferie.
bociek ale Ty i tak nie masz tego problemu bo gdy w PL jest zima Ty i tak juz kilka miesiecy wczesniej odleciales do cieplych krajow no chyba, ze miales jakis nieprzewidziany wypadek(zlamane skrzydlo etc.) to neistety musisz przezimowac w PL ale najczesciej zajmuje sie Toba i tak jakas klinika weterynaryjna :D
wolontariusze
p.s.
musze jaks akcje zrobic zeby mieli ta żulie :-)