Nie no tak z ciekawości zapytałem z ciekawosci bo przydałoby mi się rodzinne kombi,ale mam nadzieje ze pojawi sie jakas fajna 159 2.4 SW :) Garaż będe mieć teoretycznie a w praktyce 159 ledwo sie miesci :(
Printable View
Czyli irlandzki standard z garażem...kolega który jest mechanikiem samolotów a po godzinach samochodowym mieszka w tym samym miejscu od 20 lat i mówił ze kiedyś bez problemu mieściły się w jego garażu auta...ba! Było miejsce żeby je naprawiać...a teraz mondeo mu nie mieści się :( sam myślę nad dokupieniem ziemi i postawieniem blaszka jakiegoś.
No ale chociaż będziesz miał miejsce na trzymanie wszystkich gratów samochodowych ;)
To kiedy wybierasz się na malowanie? :) czyli nie potrzebujesz juz polerki? :(
glupie pytanie...wiecie gdzie moge dostac czesci do drugiego wydechu w swojej 159? i jaki to jest koszt?
Ja tez mam pytanie. Czy ktos zna mechanika, ktory ogarnie klapy wirowe w 1.9 jtdm? Najlepiej na Polnocy Irlandii, wiec moze Jony ty wiesz? Moze byc dublin. Wiem od dawna ze trzeba je usuwac i ich awaria to tylko kwestia czasu, a mi sie nie chcialo tego tematu ruszac.
Drugie pytanie do Jonego znowu. Ty robiles mapke i dpf w torquetronix. Powiedz mi Jak oni tam ogarniaja DPF, czy jest szansa na ew. powrot do dpf-a po tej operacji.
Pytam bo mam do wyboru ich usluge i jakis mniej znanych Murray Motorsport z Newry, gdzie za 399 funta zrobia remap, egr off/blanked, dpf zmodyfikuja jakos i zostawia w srodku, i wylacza programowo. Do Ballymeny troche daleko mam, ale sa bardziej rekomendowani napewno niz ci tunerzy z Newry.
W torquetronix wywalą Ci DPF-a fizycznie i programowo w środek wstawią rure i nie ma śladu,że było cokolwiek dłubane. Ja mam EGR też wywalony wszystko z softem mnie wyniosło 420f wymieniali mi jeszcze filtr paliwa i u mnie DPF był całkiem zapchany auto w ogóle nie odpalało normalna cena 350f+vat wiec też ok 400f ale masz jeszcze SportChipa z Dublina i chłopaki też się znają na rzeczy. Co do klap ja wywalałem je razem z kumplem,ale on już teraz na codzień naprawia Tiry od rana do wieczora i już nic nie dłubie w domu. Z klapami uderz do Pabla oni ogarniają za ok 150e o ile dobrze kojarze. Nie wiem ile masz przebiegu ale przy okazji wywalania klap pomyśl nad zrobieniem rozrządu bo,żeby je usunąć i tak musisz rozpinać rozrząd.
Dodano po 6 minutes:
Drugą puche,osłone termiczne choć może dałoby rade bez gumy do mocowania a reszte ogaernie Ci dobry spawacz. Ewentualnie dedykowany Ultera za ok 250f, jest troche rzeźby w zderzaku bo trzeba z nakładke ładnie wyciąć żeby wizualnie wyglądała tak jak ori z lewej strony kilku chłopaków z forum już dokładało Alces ma ultera LukaszMazur miał dwóch dokładany teraz ma GT wieć możesz luknąć sobie i zobaczyć co i jak. Ja na wiosne też będe modził bo chodzi mi podwójny od dłuższego czasu i do tego myśle nad intercoolerem do przodu,większe turbo kiedyś kolejny remap.
Mojej dzisiaj stukło 200tyś. Przyszły mi tarcze i klocki na tył więc jutro pewnie wymienie jeszcze na przód musze poszukać.
Dzieki. No to z tymi klapkami bedzie trudno, rozrzad robilem kilka tys mil temu zaraz po kupnie a mechanicy w Newry nie znali tematu klapek i nie mogli sie podjac ich wywalenia. najechane mam malo bo zaledwie 56k mil. Ale nie ma reguly kiedy kolektor moze sie popsuc.
150 to trochę mało ale 250 to tak w sam raz (cały dzień grzebania nietety) i będziesz miał zrobione
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
ok, wiem, ze to duza robota. Gdzie ten garaz sie znajduje? w Newbridge?
Dokładnie w Newbridge co.kildare
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka