Ja coś takiego napisałem? Takie samo G....III wszystko...
Printable View
Ja coś takiego napisałem? Takie samo G....III wszystko...
Ciekawe, że Shell nie chce tej niszy zagospodarować żadnym Helix Ultra...
Jest ale 5W-30
Motorexa też masz chyba blisko..?
Jest nawet 5W-40, ale Full SAPS, co śmieszniejsze, podobno w USA, ze względu na ilość siarki w paliwie, do MultiAira (Fiat 500 Abarth) zalecają Full SAPS.
22km to nie to samo co 150m :).
To może dowodzić, że full saps nie szkodzi MA ani całej reszcie a C3 jest typowym ruchem EKO - do zbojkotowania ;)
Podobnie zaleca BMW do benzyniaków: Oleje BMW LL-04 mogą być stosowane w silnikach benzynowych tylko w krajach Unii Europejskiej, Szwajcarii, Norwegii i Liechtensteinie. Poza tymi krajami należy stosować oleje klasy BMW LL-01.
LL-04 to mid saps jak C3 a LL-01 to full saps.
Dodano po 10 minutes:
Nie każdy Motorex Xperience jest czystym PAO/ester syntetykiem - niektóre mają domieszki GIII - o dziwo np. 0W-30 ma domieszkę.
Dodano po 4 minutes:
wątpię - AFL ma nawet minimalnie lepsze parametry zimowe i to przy wyższym HTHS 3,8 a nie 3,6 jak x-clean.
Dodano po 2 minutes:
+ dla x-cleana że jest sporo tańszy :P
Płukanie jak najbardziej wskazane i dokładne wylanie brudów.
Na Penricie przjechałem już 10kkm. Wymianę robiłemco 7kkm. Teraz zalałem Penrite + AR9100. Przed każdą wymianą robię płukankę. Ostatnim razem zrobiłem płukankę Penrita.
Silnik nadal działa pomimo, że nie na Seleni :) Moduł multiair OK. Przebieg całkowity 28 kkm. Zostaję przy Penricie.
miałem bazę na myśli a nie parametry ;)Cytat:
Napisał wlyszkow;
wątpię - AFL ma nawet minimalnie lepsze parametry zimowe i to przy wyższym HTHS 3,8 a nie 3,6 jak x-clean.
[I