Dopiąłeś swego :)
Printable View
Wydech przyszedł wczoraj, dzisiaj wizyta u mechanika, który skasował za montaż 150 złotych, odbieram auto i widzę coś takiego:
Załącznik 270491Załącznik 270492Załącznik 270493
Załamałem się jak to zobaczyłem. Oczywiście mechanik twierdził, że z ich strony lepiej się tego spasować nie dało, że i tak zrobili co mogli.
I teraz pytanie - kto ma rację? Wina Peśli czy mechanika? Na 3cim zdjęciu widać rurę w lewej końcówce, a w prawej już nie - z tym na pewno będę jutro dzwonił do Peśli...
https://www.youtube.com/watch?v=veaQGSLqSv8
(Sorry, ale musiałem, mam nadzieję, że nie dostanę bana). Wygląda jak zezowata kaczka. Nie wiem, co się stało, ale to nie jest nawet do chwilowej akceptacji.
No jednym słowem DRAMAT. Teraz muszę znaleźć kogoś kto to uratuje, jeśli to możliwe? Najpierw muszę się dowiedzieć czy to wina montażu czy wykonawcy rur..
Kur*a, kaszana... Miałem identyczną sytuację jak Ty (opisywałem ją w poście #429). U mnie prawa końcówa za bardzo wystawała poza obrys zderzaka względem lewej. Dodatkowo nie była centralnie w otworze zderzaka tylko zbiegała się ku środkowi. Co to za mechanik? Jak lepiej się nie da? Co się nie da? Kompetentny "tłumikarz" ogarnie wszystko. W moim przypadku to była chwila na poprawkę i zrobione. Pomierzył, przyciął, heftnął (wszystko już na aucie) i wuala - pasuje idealnie. Sam montaż i spasowanie powinien bez problemów wykonać pierwszy, lepszy dobry fachowiec. Natomiast z tą widoczną rurą w lewej końcówce a w prawej nie to już może w oko kłuć i tu Peśla się nie popisała...
Mocowanie poprawione. Byłem już umówiony do ogarniętego tłumikarza, ale najpierw podjechałem do teścia. W 2 minuty, bez kanału i podnośnika udało mu się doprowadzić do takiego stanu:
Załącznik 270537Załącznik 270538
Teraz tak. Pozostaje jeszcze kwestia widocznej rury w lewej końcówce. Mail do Peśli wysłany, czekam na odpowiedź.
Btw. próbka dźwiękowa wydechu u mnie w wątku ;)
Bez porównania ;-) Ciekawe co Peśla odpisze.
Kupujecie te wydechy j każdy ma problem. Dla mnie to oznacza jedno.