Dzięki za odpowiedź. Widzę że tu od razu jest mowa o podniesieniu mocy o 100%. Tymczasem mnie zadowoli maks 170 km z tych moich 120.
Printable View
Dzięki za odpowiedź. Widzę że tu od razu jest mowa o podniesieniu mocy o 100%. Tymczasem mnie zadowoli maks 170 km z tych moich 120.
No właśnie o takie info mi chodziło:)
Ja teraz na IHI VL38 + cooler QV, strojone na RON95 mam 163KM.
Cinek powiedział, że na 98 lepszy wynik by był, bo cofało zapłon przy 95.
Czyli zmieniłeś tylko turbo plus cooler i do tego program. Czy to wchodzi P&P? Ile kosztowały te zmiany z programem? O cos takiego by mi chodziło? Ile już na tym zestawie przejechałeś i jak spalanie?
Szkoda kasy na zestaw z ihi.
Różnica w kosztach zbyt mała.
A uzysk nie wiele więcej niż sam program na twoich gratach
Jest P&P, przy swojej robocie, na wszystkich częściach nowych poza IC i rurami do niego zmieściłem się w 3000.
Zrobiłem 1000km na razie więc za wiele nie mogę powiedzieć o spalaniu, nie wydaje się większe.
Za to dynamika duuużo lepsza. Do 2500 obrotów większych różnic nie ma, a później jest naprawdę dobrze.
[MENTION=6]Piotriix[/MENTION] - tu się nie zgodzę do końca. Kwestia co komu pasuje, ja np. jestem zwolennikiem 'oryginału' więc niejako zmuszony byłbym zamiast downpipe szukać trudno dostępnego katalizatora z MA za >1000zł, a nie widzi mi się usuwanie katalizatora, plus któreś węże nie do końca pasują (zasilanie oleju?), turbina też kilkaset złotych droższa.
Ja za 3000zł mam ~40KM więcej, za około 4500-5000zł bym miał ~70KM - tu nie wiem od czego zależy, że są mody na 190KM i na 210KM.
Każdy musi przemyśleć to sam.
Dzięki za wszystkie odpowiedzi i uwagi. Może ktoś napisze co do tego modzenia na 190 i 210 KM?
J/w napisałem.
Kata można przerobić swojego/ wspawanie innej flanszy/
Węże można przedłużyć własne albo kupić używki.
A turbo używane czy ihi czy garet to podobna kasa.
Czyli góra 500 zł więcej