No to u mnie droga krajowa(80km) + autostrada(50km) i tankując w mieście A 18 litrów paliwa dojeżdżając do celu z tych 18 niewiele mi zostaje... . Albo z moją 9 jest coś nie tak albo to kwestia dynamicznej jazdy.
No to u mnie droga krajowa(80km) + autostrada(50km) i tankując w mieście A 18 litrów paliwa dojeżdżając do celu z tych 18 niewiele mi zostaje... . Albo z moją 9 jest coś nie tak albo to kwestia dynamicznej jazdy.
Styl jazdy, ciężka noga itp. Spalanie w JTS w bardo dużym stopniu zależy od kierowcy.
Dzięki za odpowiedzi w temacie spalania - widać,że u mnie podobnie jak u Was:)
A co myślicie o "zainfekowaniu" Alfy ?:) :
http://fabryka-mocy.com.pl/przyrosty-mocy/alfa-romeo/
Ktoś z Was podnosił moc w swojej Belli?U mnie Przyrost mocy o 15 KM i 18 Nm. Macie jakieś doświadczenia? Czy po takim zabiegu np. rozrząd jest bardziej narażony na usterkę? Będę wdzięczny za info
Jak dla mnie infekowanie 9 nie ma sensu bo przyrost o 15km i 18NM jest niewielki w porównaniu do masy auta , a koszty z tym związane duże. Jak dla mnie ten silnik jest mocny , bez problemu na autostradzie osiąga 200 więc jak na nasze polskie autostrady i drogi jest to prędkość wystarczająca. :)
Kwestia trzymania się odpowiednio wysokich obrotów ;) Przyrost mocy i momentu trochę mały, wiesz coś więcej o charakterystyce po remapie?
Wracając do spalania – bardzo dużo zależy od stylu jazdy, jak się człowiek zaweźmie na ekodriving i nie ma ekspresówek/autostrad po drodze, to spokojnie można w okolicach 8 zejść.
Jakie wam komputer pokazuje zużycie na autostradzie przy ustawowych 140? Wiem, że przekłamuje, ale zawsze to jakiś punkt odniesienia.
Ekodriving 159 ? Z chęcią bym Ci powiedział ile w moim 1.9 na autostradzie przy 140 bierze i sam bym chciał wiedzieć ale nie potrafię jechać 140 i patrzeć jak mnie VW wyprzedza :P Kiedyś tak zobaczyłem na chwilowe przy 140 to było 9,6 ale to jednak tylko chwilowe jest nie wiadomo jak na dłuższą metę.
Pozdrawiam. :)
[QUOTE=wojtekf;1392286]Kwestia trzymania się odpowiednio wysokich obrotów ;) Przyrost mocy i momentu trochę mały, wiesz coś więcej o charakterystyce po remapie?
Wracając do spalania – bardzo dużo zależy od stylu jazdy, jak się człowiek zaweźmie na ekodriving i nie ma ekspresówek/autostrad po drodze, to spokojnie można w okolicach 8 zejść.
Jakie wam komputer pokazuje zużycie na autostradzie przy ustawowych 140? Wiem, że przekłamuje, ale zawsze to jakiś punkt odniesienia.[/QUOTE
Ja wracałem swoją po autostradzie, gdy ją kupiłem to wtyszło przy 140 7,8 :)